Připravte se na ohromující dezert s naším receptem na delikátní osvěžující broskvovo-tvarohový dezert ze sušenek. Tento oslnivý dezert je plný svěžích broskvových chutí. Jemná tvarohová náplň dodává dezertu příjemnou sladkost a osvěžující zážitek. Každý kousek dezertu vás zahalí výjimečnou kombinací krému a broskví. Připravte si tento lehký a letní dezert a dopřejte si chvíle sladkého osvěžení a rozkoše.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Delikátní osvěžující broskvovo-tvarohový dezert ze sušenek
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 180 g sušenek
- 70 g rozpuštěného másla
- 100 ml vody + 15 g želatiny + 15 g želatiny
Krém:
- 200 smetanového sýra/tvarohu
- 100 ml smetany
- 500 g broskvového jogurtu
Ostatní:
- 1 plechovka nakrájených broskví v sirupu
Jak budeme postupovat:
1. Sušenky dejte do mísy – rozmixujte je ručním mixérem a poté k nim přilijte rozpuštěné máslo – promíchejte.
2. Těsto nasypejte do formy o průměru 19 cm, uhlaďte ho lžíci a dnem sklenice.
3. Do sklenice nalijte vodu a přidejte 15 g želatiny – dobře promíchejte. (Připravte si 2 dávky želatiny na 2 vrstvy).
4. Smetanový sýr/tvaroh dejte do mísy, přilijte smetanu – vyšlehejte, poté k ni přilijte broskvový jogurt – pokračujte ve šlehání.
5. Následně přilijte druhou vrstvu želatiny smíchanou s vodou – pokračujte dále ve šlehání.
6. Těsto zalijte krémem a uložte na několik minut do lednice.
7. Broskvovou šťávu nalijte do hrnce, broskve nakrájejte na půlměsíčky a pěkně je naaranžujte na tuhý krém.
8. Broskvovou šťávu několik minut povařte a přidejte k ni 15 g želatiny – promíchejte a společně povařte.
9. Po uvaření šťávu pomalu nalijte na krém s broskvemi a uložte na chladné místo na ztuhnutí – nejlépe do lednice.
10. Delikátní osvěžující broskvovo-tvarohový dezert ze sušenek podávejte s láskou a grácií.
Přátelé přejeme Vám všem dobrou chuť!