Představujeme vám náš křehký jogurtový koláč z bílků a žloutků, který je skvělou volbou pro všechny milovníky dezertů. Tento lehký a osvěžující koláč je vyroben z nadýchaných bílkových sněhových kuliček spojených s jemnými žloutky a svěžím jogurtem. Každý sousto koláče vám přinese dokonalou kombinaci křupavosti a jemnosti, která rozzáří váš den.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Křehký jogurtový koláč z bílků a žloutků
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 4 bílky + špetku soli
- 4 žloutky + 3 lžíce cukru
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce kukuřičný škrob
- 350-400 g řecký bílí jogurt 10%
Na zdobení:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Ve dvou miskách oddělte bílky od žloutků.
2. Ke žloutkům nasypejte cukr – vyšlehejte mixérem, poté přisypte prášek do pečiva, kukuřičný škrob – promíchejte, dále nalijte bílí jogurt – pokračujte v míchání.
3. Do bílků přidejte špetku soli – vyšlehejte mixérem do pěkné bílé pěny a bílky zašlehejte do žloutkové směsi – promíchejte.
4. Připravte si formu na pečení, vyložte ji pečicím papírem a nalijte do ní těsto.
5. Pečte v předehřáté troubě 50 minut při 170 °C a 10 minut při 140 °C.
6. Nakonec posypejte moučkovým cukrem a podávejte ho s láskou a grácií.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!