Dnes vám přinášíme recept na jahodový nepečený dezert s čokoládou a želatinou, který vás okouzlí svou krémovou chutí a svěžestí jahod. Tato dezertní pochoutka je složena z vrstev krémové hmoty, čokolády, piškotů a čerstvých jahod. Každá vrstva přináší dohromady unikátní kombinaci chutí a textur, které se spojují v dokonalou sladkou harmonii.
Recept na jahodový nepečený dezert s čokoládou a želatinou:
Co budeme potřebovat:
Krémová hmota:
- 500 ml smetany 30%
- 250 g sýra mascarpone
- 2 lžíce moučkového cukru
- 2 lžíce želatiny + 60 ml vody
Krémová hmota s čokoládou:
- 330 ml smetany 30%
- 50 g mléčné čokolády
- 1 polévková lžíce moučkového cukru
- 1 polévková lžíce želatiny + 30 ml vody
Dodatečně:
- asi 30 dlouhých piškotů
- 800 g omytých a oloupaných jahod
- 1 jahodové želé + 400 ml vody
Jak budeme postupovat:
1) Formu 24×24 vyložte potravinářskou fólií. Poté přidejte vrstvu sušenek.
2) 2 polévkové lžíce želatiny rozpustíme v 60 ml horké vody. Necháme vychladnout.
3) Do misky nalijeme 500 ml smetany, přidáme sýr mascarpone a 2 lžíce moučkového cukru. Celé to vyšleháme na tuhou hmotu. Ke konci šlehání vlijeme vychladlou, ale stále tekutou želatinu.
4) Na piškoty dáme 1/2 připravené hmoty. Jahody rozpůlíme a dáme na těsto. Zbytkem smetany zalijeme jahody.
5) Na těsto dejte sušenky.
6) 1 polévkovou lžíci želatiny rozpustíme ve 30 ml horké vody. Necháme vychladnout.
7) 330 ml husté smetany ušleháme dotuha s 1 lžící moučkového cukru. Poté vlijte vychladlou želatinu. Nakonec přidáme najemno nasekanou čokoládu. Míchejte lžící, aby se spojily.
8) Sušenky potřete touto směsí.
9) Na hmotu dejte další vrstvu nakrájených jahod. Dort dejte na hodinu do lednice.
10) Jahodové želé rozpustíme ve 400 ml horké vody. Necháme vychladnout.
11) Lehce ztuhlé želé nalijeme na dort a celé dáme zpět do lednice nejlépe přes noc.