Dnes vám přinášíme neodolatelný jahodovo-bananový nepečený dort, který vás okouzlí svou jednoduchostí, svěžestí a bohatou chutí. Vrstvení piškotů, krému, čerstvých banánů a posypání grankem přidává dortu skvělou strukturu a rozmanitost chutí. Vrcholové ozdobení čerstvými jahodami a rozdrcenými Lotus sušenkami dodává dortu nejen krásný vzhled, ale také intenzivní chuťový zážitek.
Recept na neodolatelný jahodovo-bananový nepečený dort:
Co budeme potřebovat:
- 2 vysokoprocentní smetany
- Vanilkový cukr (dle chuti)
- 2 zakysané smetany
- Máslo (na vymazání formy)
- Kokos (na vysypání formy)
- Piškoty
- Banány
- Granko (ozdoba)
- Jahody
- Rozdrcené Lotus sušenky
Jak budeme postupovat:
1) Ve velké míse vyšlehejte 2 vysokoprocentní smetany s vanilkovým cukrem na tuhý šlehač.
2) K šlehačce přidejte 2 zakysané smetany a opatrně je vmíchejte, aby se všechny ingredience spojily v krémovou hmotu.
3) Dortovou formu vymažte máslem a vysypte ji kokosem, abyste zajistili, že se dort nebude lepit na dno a stěny formy.
4) Na dno formy naskládejte vrstvu piškotů.
5) Na vrstvu piškotů nanesete část připraveného krému. Rovnoměrně ho rozetřete po celém povrchu.
6) Na krém položte tenké plátky banánů a pokračujte další vrstvou piškotů.
7) Opakujte předchozí kroky s další vrstvou krému, banánů a piškotů. Pokračujte v tomto vrstvení, dokud nemáte vyčerpány všechny suroviny. Poslední vrstvou by měl být krém.
8) Na vrcholu dortu můžete posypat grankem, které přidá dezertu další texturu a chuťovou výraznost.
9) Dochucení dortu ještě více zlepšíte, pokud na vrchol posypete čerstvě nakrájené jahody a rozdrcené Lotus sušenky.
10) Dort dejte do lednice na minimálně 24 hodin, aby se všechny chutě spojily a dort ztuhl.
Jogurtový koláč s rebarborou, jahodami a skořicovým sněhem
Po 24 hodinách můžete jahodovo-bananový nepečený dort vyjmout z lednice, nakrájet na porce a podávat. Tento osvěžující a jednoduchý dort je výbornou volbou pro letní oslavy, rodinné setkání nebo prostě pro všechny milovníky sladkých dobrot. Užijte si ho s radostí a potěšením!