Připravte se na gurmánské potěšení s naším receptem na ovesný koláč s banány a kakaem, krásně ozdobený mandlemi. Tento výživný a chutný koláč kombinuje zdravé ovesné vločky, sladké banány a bohaté kakao, které jsou zdokonaleny krásou a chutí mandlí. Ideální pro snídani, svačinu nebo lehký dezert!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jemný ovesný koláč s banány a kakaem ozdobený mandlemi
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 120 g ovesných vloček – (bezlepkových)
- 250 ml horkého mléka / rostlinného mléka
- 2 zralé banány – (200 g bez slupky)
- 2 vejce
- špetka soli
- 30 g kakaa
- 6 g prášku do pečiva – (1 lžička)
Na posypání:
- 50 g nasekaných mandlí/ořechů
Poleva:
- 85-95 g hořké čokolády – (bez přidaného cukru)
- 40-45 ml horkého mléka / rostlinného mléka
Jak budeme postupovat:
1. Ovesné vločky nasypte do mísy a zalijte je teplým mlékem – promíchejte lžící a nechte 5-10 minut odstát – nechte nabobtnat.
2. Banány rozmačkejte vidličkou na pyré a přendejte do mísy. Poté rozklepnete vejce, přisypte špetku soli, kakaový prášek – promíchejte metličkou na středně jemnou konzistenci.
3. Směs nalijte do nabobtnalých vloček – dobře promíchejte, poté přisypte prášek do pečiva – ještě jednou promíchejte.
4. Připravte si mísu o rozměrech 22 x 16 cm, vymažte ji máslem – olejem a nalijte do ní těsto, pěkně ho rozetřete a posypejte nasekanými mandlemi.
5. Pečte v předehřáté troubě 35-40 minut při 180 °C.
6. Mezitím dejte hořkou čokoládu do misky, nalámejte ji na kousky a zalijte horkým mlékem – míchejte lžící, dokud se čokoláda nerozpustí.
7. Čokoládu nalijte do zdobicího sáčku a ozdobte s ní povrch dortu mřížkovým vzorem.
8. Jemný koláč z ovesných vloček, banánů a kakaa, zdobený mandlemi podávejte s láskou a úsměvem.
Přátelé přejeme dobrou chuť!