V dnešním příspěvku Vám chceme představit recept na norský pěnový zákusek, který je neuvěřitelně jemný a lahodný. Uvidíte, že si tento zákusek zamilujete Vy i celá Vaše rodina. Je velmi snadný na přípravu a chuť je velice lahodná. Tak jdeme na to!
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 5 žloutků
- 150 g hladké mouky
- 150 g másla
- 150 g kr. cukru
- 1 ČJ prášku do pečiva
- 5-6 PL mléka
Na pěnu:
- 5 bílků
- 180 g kr.cukru
- špetka soli
- 100 g najemno nasekaných ořechů
Na krém:
- 200 ml smetany na šlehání 33-35%
- 500 ml mléka
- 2 vejce
- 120 g cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 50 g hladké mouky
Jak budeme postupovat:
1. Vyšleháme si máslo s cukrem do pěny a jeden po druhém vyšleháme žloutky.
2. Po lžičkách vmícháme i moukou s práškem do pečiva a mléko.
3. Plech si vysteleme pečícím papírem a naneseme těsto.
4. Z bílků, špetky soli a cukru vyšleháme sníh, naneseme na těsto a posypeme ořechy. Dáme péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů cca 30 minut.
5. Vyndáme z trouby a těsto překrojíme na 2 části.
6. Z přísad na krém (kromě smetany) uvaříme hustý pudink, který necháme pod fólií vychladnout – všechny přísady smícháme v mléku a dáme uvařit.
7. Po vychladnutí po lžičkách vmícháme do vyšlehané smetany a všechno dobře přešleháme. Už stačí norský pěnový zákusek jen poskládat – na první část naneseme krém a přiložíme druhou část. Boku můžeme ozdobit zbytkem těsta z pečícího papíru.
Hotovo! Dobrou chuť 🙂
VIDEO NÁVOD:
Zdroj receptu: Готовим с Ириной Хлебниковой