Cuketové řezy se zakysanou smetanou a marmeládou

    Cuketové řezy se zakysanou smetanou jsou skvělou volbou pro všechny, kdo chtějí vyzkoušet něco originálního, chutného a přitom jednoduchého. Připravte si je pro sebe, svou rodinu nebo hosty a překvapte je výjimečným dezertem plným chutí a harmonie.

    Tento recept je skvělým způsobem, jak využít sezónní cuketu. Cuketa přidává do těsta vláčnost a svěžest, což zlepšuje texturu a chuť řezů.

    Zdroj: Blanka Kozáková

    Recept na cuketové řezy se zakysanou smetanou a marmeládou:

    Co budeme potřebovat:

    Těsto:

    • 3 vejce
    • 300 g cukru krupice (nebo 200 g xylitolu – březového cukru)
    • 1 lžíce oleje
    • 400 g mladé cukety
    • 350 g polohrubé mouky
    • 1 prášek do pečiva

    Další ingredience:

    • rybízová marmeláda
    • 2 zakysané smetany (případně 1 zakysaná smetana a 1 mascarpone)
    • 1 vanilkový cukr
    • 2 čokoládové tyčinky (Ledové kaštany)


    Jak budeme postupovat:

    1) Nastrouhejte cuketu na jemno spolu se slupkou.

    2) Vejce ušlehejte s cukrem a olejem do pěny.

    3) Postupně přidejte nastrouhanou cuketu a střídavě přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.

    4) Vlijte těsto do předem vymazaného a vysypaného pekáče.

    5) Pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu přibližně 20-30 minut.

    6) Po upečení nechte koláč vychladnout a potřete ho rybízovou marmeládou.

    7) V misce smíchejte zakysané smetany s vanilkovým cukrem (případně přidejte i mascarpone).

    8) Natřete směs zakysaných smetan na vrstvu marmelády.

    9) Posypte nahrubo nastrouhanými čokoládovými tyčinkami (Ledovými kaštany).

    10) Dejte dort chladit do lednice.

    Vyzkoušejte také: Punčové řezy s čokoládovou a ořechovou náplní

    Tímto způsobem připravíte vynikající Cuketové řezy se zakysanou smetanou. Po vychlazení v lednici se dort stane osvěžujícím a lahodným dezertem, který zaujme svou originální kombinací chutí. Nenechte si ujít tuhle výjimečnou pochoutku!