Velmi chutné Míša řezy

    Představte si křupavý piškotový korpus, který se prolíná s jemným tvarohovým krémem, vytvářejícím dokonalou harmonii chutí. To je Míša řez – klasický dezert, který si získá srdce každého milovníka sladkostí. Tato jednoduchá a přesto lahodná pochoutka je ideální pro oslavy, rodinná setkání nebo jednoduše pro sladkou tečku po obědě.

    V tomto receptu najdete krok za krokem podrobný postup, jak připravit dokonale vláčný piškotový korpus a svůdný tvarohový krém. Každá vrstva je pečlivě sestavena a vytváří neodolatelnou kombinaci chutí a textur. Míša řezy jsou navíc vhodné pro přizpůsobení podle vašich preferencí – můžete přidat různé ingredience do krému nebo je ozdobit oblíbenou polevou.

    velmi chutné míša řezy
    Zdroj: Katerina Vonsakova
    Co budeme potřebovat:

    Piškot:

    • 4 vejce
    • Troška soli
    • 4 lžíce cukru
    • 3 lžíce teplé vody
    • 2 lžíce oleje
    • 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
    • Troška prášku do pečiva
    • Lžíce kakaa

    Krém:

    • Půl másla
    • Cukr (dle chuti)
    • Tvaroh (celý)
    • Asi 2 lžíce rumu

    Poleva:

    • obyčejná ganache poleva 1:1 Smetana na šlehání ( měla jsem 40 %) a čokoláda na vaření

    Jak budeme postupovat:

    1) Nejprve si připravte piškotový korpus. Sníh z bílků s troškou soli vyšlehejte do tuhého sněhu.

    2) Žloutky a 4 lžíce cukru vyšlehejte do pěny. Postupně přidejte teplou vodu, olej, polohrubou mouku s práškem do pečiva a lžíci kakaa. Dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.

    3) Těsto rozetřete na malý plech a pečte v předehřáté troubě na horký vzduch při teplotě 170 stupňů Celsia.

    4) Mezitím si připravte krém. Půl másla s cukrem vyšlehejte do pěny. Postupně přidejte celý tvaroh a asi dvě lžíce rumu. Šlehejte, dokud nezískáte hladký krém.

    5) Po upečení a vychladnutí piškotu můžete přistoupit k sestavení Míša řezů. Naskládejte piškotové pláty na sebe a mezi ně rozetřete připravený krém.

    6) Nakonec můžete řezy ozdobit polevou dle vašeho výběru.