Dvojitá dávka delikatesy: Vepřová panenka v houbové omáčce a pečená panenka se salátem

Představujeme vám dva působivé recepty pro milovníky vepřové panenky. První, nádherně pečená vepřová panenka v jemné houbové omáčce, přináší bohaté a zemité chutě. Druhý, lehká a svěží pečená vepřová panenka podávaná se salátem, je ideální pro ty, kdo hledají lehkou, ale chutnou možnost. Dva recepty, které dokážou uspokojit každou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Kousky pečené vepřové panenky v jemné houbové omáčce a kousky pečené vepřové panenky podávané se salátem - Jednoduchá večeře na stole!
Zdroj: Frisches Fleisch

Kousky pečené vepřové panenky v jemné houbové omáčce a pečená vepřová panenka podávaná se salátem

1. Recept na vepřovou panenku v jemné houbové omáčce:

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg vepřová panenka
  • sůl – podle chuti
  • sladká červená paprika – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • olivový olej – na polití
  • větvička rozmarýnu
  • sušený česnek – podle chuti

Omáčka:

  • olivový olej – na smažení
  • 300 g žampionů
  • 1 cibule
  • sůl – podle chuti
  • 300 ml mléka
  • 100 g ricotty

Na zdobení:

  • jarní cibulku

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si 2 nádherné vepřové panenky a posypte je solí, červenou mletou paprikou, černým pepřem – masírujte rukou, aby se koření vstřebalo, také polijte olivovým olejem – postup opakujte i z druhé strany.

Kousky pečené vepřové panenky v jemné houbové omáčce a pečená vepřová panenka podávaná se salátem - Jednoduchá večeře na stole!
Zdroj: Frisches Fleisch
Kousky pečené vepřové panenky v jemné houbové omáčce a pečená vepřová panenka podávaná se salátem - Jednoduchá večeře na stole!
Zdroj: Frisches Fleisch

2. Umístěte je na pánev s olejem přidejte snítku rozmarýnu, opečte je ze všech stran a posypejte sušeným česnekem.

Kousky pečené vepřové panenky v jemné houbové omáčce a pečená vepřová panenka podávaná se salátem - Jednoduchá večeře na stole!
Zdroj: Frisches Fleisch
Kousky pečené vepřové panenky v jemné houbové omáčce a pečená vepřová panenka podávaná se salátem - Jednoduchá večeře na stole!
Zdroj: Frisches Fleisch

3. Po opečení přendejte panenky na talíř a zabalte je na 30 minut do alobalu.

Kousky pečené vepřové panenky v jemné houbové omáčce a pečená vepřová panenka podávaná se salátem - Jednoduchá večeře na stole!
Zdroj: Frisches Fleisch

4. Mezitím nakrájejte žampiony na půlměsíčky, dejte je na pánev s olejem a osmažte je dozlatova, pak přidejte jemně nakrájenou cibuli a vařte na mírném ohni. Dochuťte solí,  pak přilijte mléko – promíchejte a poté přidejte ještě ricottu – míchejte během vaření.

Kousky pečené vepřové panenky v jemné houbové omáčce a pečená vepřová panenka podávaná se salátem - Jednoduchá večeře na stole!
Zdroj: Frisches Fleisch
Kousky pečené vepřové panenky v jemné houbové omáčce a pečená vepřová panenka podávaná se salátem - Jednoduchá večeře na stole!
Zdroj: Frisches Fleisch

5. Následně odstraňte fólii, nakrájejte 1 panenku na kousky a položte ji do omáčky. Společně povařte na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.

Kousky pečené vepřové panenky v jemné houbové omáčce a pečená vepřová panenka podávaná se salátem - Jednoduchá večeře na stole!
Zdroj: Frisches Fleisch
Kousky pečené vepřové panenky v jemné houbové omáčce a pečená vepřová panenka podávaná se salátem - Jednoduchá večeře na stole!
Zdroj: Frisches Fleisch

6. Po uvaření přendejte na talíř, ozdobte jarní cibulkou a podávejte s láskou a velkou chutí.

Kousky pečené vepřové panenky v jemné houbové omáčce a pečená vepřová panenka podávaná se salátem - Jednoduchá večeře na stole!
Zdroj: Frisches Fleisch

2. Recept na vepřovou panenku se salátem:

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg vepřová panenka
  • sůl – podle chuti
  • sladká červená paprika – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • olivový olej – na polití
  • větvička rozmarýnu
  • sušený česnek – podle chuti

Salát:

  • listy hlávkového salátu
  • 1 červená cibule
  • 8-10 malé cherry rajčátka
  • 10-12 černé olivy
  • 200 g sýra feta
  • olivový olej – podle potřeby
  • černý pepř – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Postup pro vepřovou panenku je stejný jako při prvním receptu, jen ji nakrájejte na plátky.

Kousky pečené vepřové panenky v jemné houbové omáčce a pečená vepřová panenka podávaná se salátem - Jednoduchá večeře na stole!
Zdroj: Frisches Fleisch

2. Salát: Do misky si dejte lisy salátu přidejte jemně nakrájenou červenou cibuli, nakrájená červená rajčátka, černé olivy, nakrájený sýr feta na kostky, zalijte olivovým olejem a dochuťte černým pepřem – promíchejte a salát je hotový!

Kousky pečené vepřové panenky v jemné houbové omáčce a pečená vepřová panenka podávaná se salátem - Jednoduchá večeře na stole!
Zdroj: Frisches Fleisch

2. Podávejte ji s čerstvým osvěžujícím salátem a hlavně s láskou a velkou chutí.

Kousky pečené vepřové panenky v jemné houbové omáčce a pečená vepřová panenka podávaná se salátem - Jednoduchá večeře na stole!
Zdroj: Frisches Fleisch

Přátelé dobrou chuť!