Vítejte v lahodném světě našeho sušenkového cheesecaku s třešněmi, kde se setkávají neodolatelné chutě a krémy. Tento kulinářský poklad, plněný jemným tvarohovým krémem, přináší novou úroveň sladkých pochoutek a stane se jistým favoritem na vašem jídelníčku. Připravte se na sladký výlet plný třešňové rozkoše!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenkový třešňový cheesecake s jemným tvarohovým krémem
Co budeme potřebovat:
Sušenkové těsto:
- 200-220 g jemné sušenky
- 90 g rozpuštěného másla
Krém:
- 500 g tvarohu + 100 g moučkový cukru
- 200 ml smetana 33% + špetka vanilinu
Třešňová poleva:
- 250 g mražené třešně + 1/4 šálku vody + 30 g kukuřičný škrob + 50 g cukru
Jak budeme postupovat:
1. Jemné sušenky rozemelte v mixéru a přesypte je do mísy, poté k nim přilijte rozpuštěné máslo – promíchejte stěrkou.
2. Připravte si kruhovou formu o průměru 18-20 cm, vyložte ji pečicím papírem a nasypte do ní těsto – uhlaďte ho stěrkou a pak ho můžete přitlačit dnem sklenice.
3. Do misky si dejte tvaroh, přisypejte moučkový cukr – vyšlehejte.
4. Do druhé misky nalijte smetanu 33% a přidejte špetku vanilinu – vyšlehejte do bílé pěny a pak přidejte vyšlehaný tvaroh s moučkovým cukrem – společně promíchejte stěrkou.
5. Následně naneste krém na těsto, pěkně ho rozetřete a uhlaďte.
6. Mražené třešně dejte do hrnce na sporáku a do malé misky nalijte vodu, přisypte kukuřičný škrob a cukr – promíchejte.
7. Třešně vařte na mírném ohni do prvních bublinek, poté přilijte smíchanou vodu se škrobem a cukrem a vařte dalších 5 minut do mírně husté konzistence.
8. Získanou třešňovou polevu rozetřete na krém, nechejte trochu vychladnout a uložte do lednice na 4 hodiny nebo přes noc.
9. Sušenkový třešňový cheesecake s jemným tvarohovým krémem podávejte s láskou a půvabem.
Přátelé přejeme dobrou chuť!