Slané Honzovky plněné anglickou slaninou, kysaným zelím a sýrem

Slané Honzovky plněné anglickou slaninou, kysaným zelím a sýrem jsou skvělou volbou pro milovníky slaného pečiva a tradičních chutí. Toto jídlo je ideální jako svačina nebo jako doplněk k obědu nebo večeři. Tento recept je velmi jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné zvláštní dovednosti.

slané honzovky plněné anglickou slaninou, kysaným zelím a sýrem
Zdroj: Jana Spurná
Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 300 g hladká mouka
  • 200 g mouka polohrubá
  • 150 mililitr olej slunečnicový
  • 42 g droždí
  • 250 ml mléko plnotučné
  • 1 lžíce cukr krystal
  • min 1 špetka sůl

Na posypání:

  • 3 lžíce kmín celý
  • 3 lžíce mák
  • 3 lžíce semínka sezamová

Na náplň:

  • 400 gram zelí bílé kysané
  • 250 gram anglická slanina

Na potření:

  • 1 kus vejce

Jak budeme postupovat:

1) Do misky rozdrobíme droždí, zasypeme ho cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Pod utěrkou necháme cca 15 minut vzejít kvásek. Ve velké míse navážíme mouku, přidáme k ní olej, sůl, vzešlý kvásek a vypracujeme nelepivé těsto, které necháme cca 1 hodinu kynout.

2) Anglickou slaninu jsem nakrájela na kostičky, na troše oleje opekla, přidala propláchnuté zelí, sůl, pepř, cukr a chvíli dusila.

3) Naplnila směsí, doprostřed jsem dala kousek eidamu a zabalila, boky buchet potřela olejem a nechala ještě půl hoďky kynout na plechu.

4) Potřela rozšlehaným vajíčkem a pekla na 180 asi 25 minut.