Slané Honzovky plněné anglickou slaninou, kysaným zelím a sýrem jsou skvělou volbou pro milovníky slaného pečiva a tradičních chutí. Toto jídlo je ideální jako svačina nebo jako doplněk k obědu nebo večeři. Tento recept je velmi jednoduchý na přípravu a nevyžaduje žádné zvláštní dovednosti.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 300 g hladká mouka
- 200 g mouka polohrubá
- 150 mililitr olej slunečnicový
- 42 g droždí
- 250 ml mléko plnotučné
- 1 lžíce cukr krystal
- min 1 špetka sůl
Na posypání:
- 3 lžíce kmín celý
- 3 lžíce mák
- 3 lžíce semínka sezamová
Na náplň:
- 400 gram zelí bílé kysané
- 250 gram anglická slanina
Na potření:
- 1 kus vejce
Jak budeme postupovat:
1) Do misky rozdrobíme droždí, zasypeme ho cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Pod utěrkou necháme cca 15 minut vzejít kvásek. Ve velké míse navážíme mouku, přidáme k ní olej, sůl, vzešlý kvásek a vypracujeme nelepivé těsto, které necháme cca 1 hodinu kynout.
2) Anglickou slaninu jsem nakrájela na kostičky, na troše oleje opekla, přidala propláchnuté zelí, sůl, pepř, cukr a chvíli dusila.
3) Naplnila směsí, doprostřed jsem dala kousek eidamu a zabalila, boky buchet potřela olejem a nechala ještě půl hoďky kynout na plechu.
4) Potřela rozšlehaným vajíčkem a pekla na 180 asi 25 minut.