Jak se připravit na tenis?

Jestliže se chystáte na tenisový kurt nebo na antuku, bude to chtít i kvalitní oblečení a doplňky. Že nevíte, podle jakých kritérií se při jejich výběru řídit? Nevadí, my vám to na následujících řádcích rádi prozradíme. Čtěte a pojďte se inspirovat společně s námi.

jak se připravit na tenis?

Jak si vybrat oblečení na tenis?

Oděvy na tenis by měly splňovat několik důležitých kritérií, díky kterým se budete cítit pohodlně při každém tréninku či při turnaji. Zaměřit bychom se měli zejména na prodyšnost oblečení. Při tenisu máme totiž tendenci k pocení. Vhodné oděvy na tenis nám tak mohou značně zpříjemnit pocit ze hry. Oděvy na tenis by měly mít dokonale zarovnané švy. Nikde nesmí nic trčet ani překážet. Vsadit můžete i na bezešvé modely tenisového oblečení. Tenisové kousky by pak měly být i oděruodolné.  Díky správnému oblečení můžeme mnohdy podávat i lepší výkony. A to už stojí za zvážení. Kvalitní a trendy oděvy na tenis najdete např. i tady: https://sportano.cz/tenisove-obleceni. Zde si přijde na své každý milovník bílého sportu. Ženy si oblíbily zejména slušivé tenisové sukýnky s všitými kraťasy a sportovní topy. K mání jsou však tenistům i celé dresy. Záleží tedy jen na vás a na vašem jedinečném vkusu. Zaměříme-li se na barvy, budou v kurzu přírodní a pastelové odstíny barev. Nemusíte se tedy nutně soustředit jen na bílou. Sněhová barva však k tenisu samozřejmě patří a z módy nevychází. Bílá je zkrátka klasika a tzv. sázka na jistotu.

jak se připravit na tenis?

Jak si vybrat správnou tenisovou výbavu a doplňky?

Aby byl náš tenisový outfit vyšperkovaný do posledního malého detailu, bude to chtít i kvalitní raketu a vhodné sportovní doplňky. Ženy i muži si oblíbili zejména smart digitální hodinky a slušivé čelenky. Důležitou součástí je pak i tenisová raketa. Velký výběr tenisových raket je vám k dispozici i zde: https://sportano.cz/tenis/tenisove-rakety. Raketu na tenis bychom měli vybírat podle její váhy. Těžká raketa by totiž mohla zapříčinit námahu v oblasti zápěstí i celé paže. Tenisové rakety se pak dělí i na začátečnické a závodní. K dispozici jsou vám i modely tenisových raket pro pokročilé sportovce. Při výběru tenisové rakety bychom se měli zaměřit i na velikost gripu. Základním pravidlem je, že po obejmutí rukojeti by měl zůstat prostor mezi prsty a palcem na malíček. Podle vaší výšky pak vybírejte i délku tenisové rakety.

jak se připravit na tenis? Podle čeho volit tenisovou obuv?

Na tenis se vám budou hodit dobře odpružené boty. Obuv na tenis vybíráme zejména podle povrchu, na kterém budeme hrát. Základem je dobře odpružená podrážka, která bude při tenisu vhodně tlumit dopady chodidel při kontaktu se zemí. Boty na tenis by pak měly bát i prodyšné. Díky tomu se vám v nich nebudou při hře potit chodidla. Tenisová obuv by pak měla být i lehká, větruvzdorná a oděruodolná. Jestliže rádi hrajete na venkovních hřištích, vsaďte na voděodolné kousky. Díky nim vás totiž nepřekvapí na kurtu ani dešťová přeháňka. Boty na tenis mají ve svých kolekcích velké módní světové sportovní značky. Jistě si mezi nabízenými modely najdete ten pravý pár tenisové obuvi i vy! Módní a kvalitní oblečení, oděvy a obuv na tenis můžete nakupovat i zde:https://sportano.cz/. Tady s výběrem sportovní výbavy nešlápnete vedle.