Nadýchaný krémeš – ideální dezert k odpolední kávě

Tento recept na nadýchaný krémeš je jednoduchý a snadno se připravuje doma. S výběrem vhodných surovin a správným postupem vám tento zákusek jistě bude chutnat.

Je to sladký a lahodný zákusek, který se snadno připravuje z běžně dostupných surovin a je ideální pro sladkou pochoutku na různé příležitosti, jako jsou rodinné oslavy, narozeninové party, svátky nebo jen jako dezert na víkend

nadýchaný krémeš – ideální dezert k odpolední kávě
Zdroj: Jana Jančíková

Recept na nadýchaný krémeš:

Co budeme potřebovat:

  • 2 pláty listového těsta
  • 2 vanilkové pudinky
  • 700 ml mléka
  • 250 g másla
  • 500 ml šlehačky (33 %)
  • 2 ztužovače
  • 2x mascarpone
  • cukr podle chuti


Jak budeme postupovat:

1) Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.

2) Oba pláty listového těsta rozbalte a propíchejte je jehlicemi, aby se při pečení nafoukly co nejméně.

3) Položte jeden z plátů na plech na pečicím papíru a dejte péct do trouby. Pečte asi 10-15 minut, dokud není zlatavě hnědý. Poté nechte vychladnout.

4) Druhý plát těsta nakrájejte na menší kousky (ideálně čtverečky) a pečte jako první plát, dokud není zlatavě hnědý. Poté nechte vychladnout.

5) Připravte pudinkový krém. V hrnci smíchejte pudinkový prášek s mlékem a vařte podle návodu na obalu, dokud se neprovaří a nezhoustne. Poté nechte vychladnout.

6) Ve velké míse vyšlehejte měkké máslo a postupně přidávejte vychladlý pudinkový krém, dokud nevznikne hladká směs. Tuto směs použijte jako první vrstvu krému na prvním plátu těsta.

7) Ve druhé míse vyšlehejte šlehačku s cukrem a ztužovači, dokud nevznikne pevná směs. Poté přidávejte mascarpone a míchejte, dokud se vše dobře nespojí. Tuto směs použijte jako druhou vrstvu krému na první vrstvě pudinkového krému.

8) Položte druhý plát těsta na vrch krému a opatrně ho přitlačte dolů. Pokud máte čtverečky, můžete je použít jako uspořádání pro řezání zákusků.

9) Zákusek nechte uležet v lednici přes noc nebo minimálně několik hodin, aby se krém ztuhl a zákusek mohl snadno krájet.