Pokud si chcete dopřát rychlou a chutnou večeři, máme pro Vás snadný způsob. Připravte si hovězí maso a lilek, protože dnes si upečeme výborné lilkové kroužky s hovězím masem a salátem. Tato pochoutka Vám zabere jen pár minut a zaplní Vaše bříška.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Úžasné lilkové kroužky s hovězím masem a salátem:
Co budeme potřebovat:
- 2 lilky
- 2 cibule
- jedna sladká paprika
- 3 vejce
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- 4 rajčata
- česnek – podle chuti (my jsme použili 11 stroužků)
- 600 g masa s tukem (my jsme použili hovězí – )
- semínka koriandru – podle chuti
- sušená petržel – podle chuti
- šafrán – podle chuti
- olej – na smažení
Na salát:
- listy salátu
- okurky
- rajčata
- zelená cibule
- čerstvý koriandr
- limetka
- chilli
Jak budeme postupovat:
1) Lilek nakrájejte na kolečka silná asi 1 cm.
2) Kulatou formičkou (my jsme použili formičku o průměru 5 cm) vydlabeme dužinu uprostřed.
3) Vzniklé kroužky vložte do hluboké mísy. Povrch posypte lžičkou soli a zalijte studenou vodou. Nechte je 20 minut namočené. Poté je osušte papírovými utěrkami.
4) Nakrájejte cibuli, sladkou papriku a 2 stroužky česneku na malé kostičky. Vložte je do hluboké mísy.
5) Dužinu lilku nakrájejte najemno. Přidejte je do mísy s cibulí a paprikou. Poté přidejte vejce, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Velmi dobře promíchejte.
6) Kolečka lilku položte na rozpálenou pánev, do které jste nalili trochu oleje. Naplňte je směsí cibule, papriky a lilku. Smažte je z obou stran dozlatova.
7) Nakrájejte maso a jednu cibuli na kousky. Projděte je mlýnkem na maso.
8) Smažte je na malém množství oleje, dokud nezmění barvu.
9) Z rajčat odřízněte slupku a vložte je do hluboké mísy. Zalijte je horkou vodou a nechte 5-7 minut luhovat.
10) Poté je vyjměte z vody, oloupejte a odstraňte slupku. Nakrájejte je na kousky a spolu s česnekem (9 stroužků) je protáhněte mlýnkem na maso.
11) Do pánve, kde se smaží maso, nasypte nakrájená rajčata s česnekem. Přidejte sůl, mletý černý pepř, sušenou petrželku, drcený koriandr a cukr podle chuti. Míchejte.
12) Do pánve přidejte kolečka lilku.
13) Přikryté vařte 15 minut na mírném ohni.
14) Výslednou pochoutku podávejte s čerstvým zeleninovým salátem!
Přejeme vám i vašim blízkým dobrou chuť!