Říká se, že dobré jídlo utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tento recept na větrníky s jemným smetanovým krémem je tím pravým. Se šálkem skvělé kávy a si budete připadat jako na obláčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Větrníky s jemným smetanovým krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 110 g mléka + 110 g vody
- 10 g cukru
- špetka soli
- 100 g másla
- 135 g mouky
- 4 vejce
- minimum vody
Krém:
- 400 g smetanový krém
- 80 g moučkový cukr
- 100 ml smetana 33%
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Mléko nalijte do hrnce, přisypte cukr, přidejte špetku soli, máslo a vařte na mírném ohni, dokud nepřivede k varu, poté přisypejte mouku a stále míchejte, dokud nezískáte kouli těsta.
2. Těsto přendejte do mísy, pomocí trysky hněťte a ve 4-5 krocích přidávejte rozšlehaná vejce, mělo by vám vzniknout pěkně jemné těsto, středně husté konzistence.
3. Nalijte těsto do zdobicího sáčku, vyložte plech pergamenovým papírem a vytvarujte pěkné kopečky, jeden vedle druhého s mezerami mezi nimi a vršek kopečku potřete trochou vody a posypte je moučkovým cukrem.
4. Pečte je v předehřáté troubě 55 minut při 170 °C.
5. Po uplynutí doby pečení vyjměte upečené kopečky – delikatesy, odkrojte z nich vrchní část a položte mřížku.
6. Smetanový sýr dejte do mísy, přidejte moučkový cukr a vyšlehejte, poté přilijte smetanu a pokračujte ve šlehání krásného bílého krému.
7. Krém nalijte do zdobicího sáčku a naplňte jím vnitřek – střed delikatesy a zakryjte vrškem.
8. Nakonec je ozdobte a posypejte moučkovým cukrem a podávejte je s láskou, velkou chutí, radostí a hlavně s úsměvem na tváří.
Přejeme dobrou chuť!