Sháníte skvělou pochoutku, kterou o víkendu pohostíte rodinu? Co tak jsi připravit velmi chutné domácí máslové tvarohovo-skořicové buchtičky? Příprava je velmi jednoduchá, rychlá a ihned si je zamilujete.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí máslové tvarohovo-skořicové buchtičky
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 250 g srvátka – tvaroh
- 100 g smetanové máslo + na vymazání
- 3 lžíce cukru
- 350 g mouky
- 1 lžička kypřící prášek
- skořice – podle chuti
Naplň:
- smetanové máslo
- cukr – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Tvaroh dejte do mísy, přidejte smetanové máslo – rozmačkejte vidličkou, poté přisypte cukr – promíchejte lžící, pak přisypejte mouku, prášek do pečiva – prohněťte rukama.
2. Čistou plochu posypejte moukou a položit na ni těsto, rozdělit ho na 2 díly, rozválejte je válečkem na plát a konce zarovnejte.
3. Plát potřete smetanovým máslem, posypejte cukrem, mletou skořicí a srolujte do rolády, kterou rozkrojte na několik dílů.
4. Následně je položte na plech vyložený pečicím papírem pěkně vedle sebe s mezerami mezi sebou.
5. Pečte je v předehřáté troubě 30-35 minut při 180 °C.
6. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda jsou upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby.
7. Domácí máslové, tvarohovo-skořicové buchtičky podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přejeme dobrou chuť!