Domácí máslové tvarohovo-skořicové buchtičky

Sháníte skvělou pochoutku, kterou o víkendu pohostíte rodinu? Co tak jsi připravit velmi chutné domácí máslové tvarohovo-skořicové buchtičky? Příprava je velmi jednoduchá, rychlá a ihned si je zamilujete.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Domácí máslové, tvarohovo-skořicové buchtičky – lepší než kupované!
Zdroj: AZIZA GOTOVIT

Domácí máslové tvarohovo-skořicové buchtičky

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 250 g srvátka – tvaroh
  • 100 g smetanové máslo + na vymazání
  • 3 lžíce cukru
  • 350 g mouky
  • 1 lžička kypřící prášek
  • skořice – podle chuti

Naplň:

  • smetanové máslo
  • cukr – na posypání

Jak budeme postupovat:

1. Tvaroh dejte do mísy, přidejte smetanové máslo – rozmačkejte vidličkou, poté přisypte cukr – promíchejte lžící, pak přisypejte mouku, prášek do pečiva – prohněťte rukama.

Domácí máslové, tvarohovo-skořicové buchtičky – lepší než kupované!
Zdroj: AZIZA GOTOVIT
Domácí máslové, tvarohovo-skořicové buchtičky – lepší než kupované!
Zdroj: AZIZA GOTOVIT

2. Čistou plochu posypejte moukou a položit na ni těsto, rozdělit ho na 2 díly, rozválejte je válečkem na plát a konce zarovnejte.

Domácí máslové, tvarohovo-skořicové buchtičky – lepší než kupované!
Zdroj: AZIZA GOTOVIT
Domácí máslové, tvarohovo-skořicové buchtičky – lepší než kupované!
Zdroj: AZIZA GOTOVIT
Domácí máslové, tvarohovo-skořicové buchtičky – lepší než kupované!
Zdroj: AZIZA GOTOVIT

3. Plát potřete smetanovým máslem, posypejte cukrem, mletou skořicí a srolujte do rolády, kterou rozkrojte na několik dílů.

Domácí máslové, tvarohovo-skořicové buchtičky – lepší než kupované!
Zdroj: AZIZA GOTOVIT
Domácí máslové, tvarohovo-skořicové buchtičky – lepší než kupované!
Zdroj: AZIZA GOTOVIT
Domácí máslové, tvarohovo-skořicové buchtičky – lepší než kupované!
Zdroj: AZIZA GOTOVIT
Domácí máslové, tvarohovo-skořicové buchtičky – lepší než kupované!
Zdroj: AZIZA GOTOVIT

4. Následně je položte na plech vyložený pečicím papírem pěkně vedle sebe s mezerami mezi sebou.

Domácí máslové, tvarohovo-skořicové buchtičky – lepší než kupované!
Zdroj: AZIZA GOTOVIT

5. Pečte je v předehřáté troubě 30-35 minut při 180 °C.

6. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda jsou upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby.

Domácí máslové, tvarohovo-skořicové buchtičky – lepší než kupované!
Zdroj: AZIZA GOTOVIT

7. Domácí máslové, tvarohovo-skořicové buchtičky podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.

Domácí máslové, tvarohovo-skořicové buchtičky – lepší než kupované!
Zdroj: AZIZA GOTOVIT

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: