Sháníte skvělý a jedinečný recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na pečený chléb plněný masem, bramborami a zeleninou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečený chléb plněný masem, bramborami a zeleninou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 250 g mouky
- 1 lžička soli
- 30 g rozpuštěného másla
- 100 ml vody
Ostatní:
- 250 g masa dle chuti
- 2 velké brambory
- 1 rajče
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- směs italských bylinek – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce – na potření
Na zdobení:
- čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Mouku nasypejte do mísy, osolte, přilijte rozpuštěné máslo, zalijte vodou a promíchejte stěrkou.
2. Poté rukama prohněťte a vytvarujte těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólii a nechte 30 minut odpočinout na teplém místě.
3. Mezitím nakrájejte maso na malé kousky a dejte ho do misky, přidejte k němu brambory nakrájené na kostky a rajče na kostičky. Dochuťte solí, černým pepřem, směsí italských bylinek, mletou červenou paprikou a velmi dobře promíchejte.
4. Dále nakrájejte cibuli a česnek nadrobno a přidejte je k masu a zelenině v míse.
5. Těsto rozkrojte na 2 poloviny, poté z poloviny odkrojte malý kousek a těsto rozválejte do kruhového plátu.
6. Připravte si hlubokou mísu a rozprostřete do ní připravené těsto, naplňte ho směsí masa, brambor a zeleniny a přidejte také nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a plátek másla.
7. Konce těsta slepte rukama, položte je na plech vyložený pečicím papírem a postup zopakujte.
8. Z nakrájených kousků těsta vytvarujte hada a malou kuličku, hada srolujte dokola na povrchu a kuličku slepte doprostřed.
9. Potřete je vejcem nebo jen žloutkem a po upečení budou krásně zlatavé.
10. Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu při 180 °C.
11. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda jsou chleby upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby, odřízněte vrchní část a posypejte čerstvou petrželkou.
12. Podávejte je s láskou velkou chutí a elegancí.
13. Dobrou chuť!