Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za koláč, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na jablečný koláč s jemným krémem. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým pekařem či pekařkou, budete mít z této novinky dozajista radost. Sladkou tečku v podobě chutného jablečného koláče ocení všichni.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jednoduchý jablečný koláč s jemným krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 240 g mouky
- 30 g cukru
- špetka soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 žloutky
- 80 g měkkého másla
- 100 g zakysané smetany
Jablečná náplň:
- 40 g másla
- 40 g cukru
- 3 jablka – (cca 600 g)
Krém:
- 80 g smetanového sýra
- špetka soli
- 30 g kukuřičného škrobu
- 150 g cukru
- 3 žloutky
- citronová kůra – podle chuti
Pusinky:
- 5 bílků
- špetka soli
- 2 lžičky citronové šťávy
- 100 g cukru
Jak budeme postupovat:
1. Mouku prosejte do mísy, přisypte cukr, přidejte špetku soli – promíchejte. Poté přidejte žloutky, kostky másla a rukama rozdrobte. Následně přidejte zakysanou smetanu – promíchejte rukou, vytvarujte cesto a položte na 15 minut do lednice.
2. Připravte si kulatou formu vyloženou pergamenem na pečení o rozměru 24 cm, do které položte těsto z lednice a rukama ho pěkně rozprostřete i po stranách.
3. Na pánvi rozpusťte máslo, přisypte cukr, přidejte na kostičky nakrájená jablka a na mírném ohni za stálého míchání vařte asi 5 minut.
4. Následně uvařená jablíčka pěkně rozložte na těsto ve formě.
5. Smetanový sýr dejte do mísy, přidejte špetku soli, přisypejte kukuřičný škrob, cukr, přidejte žloutky a nastrouhanou citronovou kůru – vyšlehejte do středně tuhé konzistence a následně krém naneste na jablečnou náplň.
6. Bílky dejte do jiné mísy, přidejte špetku soli, přilijte citronovou šťávu, přisypte cukr – šlehejte, dokud nevznikne krásná bílá pěna.
7. Vyšlehanou pěnou ozdobte vrchní část koláče a pečte v předehřáté troubě 25 minut při 170 °C.
8. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda je koláč upečený, a pokud ano, vyjměte ho z trouby.
9. Jablečný koláč s jemným krémem podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.