Milí přátelé, dnešní recept, který vám nabízíme, je recept na pečený domácí křupavý a měkký chléb, ale trochu jinak a v jiném tvaru. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá a určitě ji zvládnete! Neváhejte a pusťte se do přípravy a pečení, výsledek bude určitě ohromující.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečený domácí křupavý chléb
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 450 ml teplé mléko
- 20 g cukru
- 10 g droždí
- 60 ml oleje
- 700 g mouky
- 8 g soli
Ostatní:
- mouka – na posypání desky
- olej – na potíraní mísy
- žloutek nebo vejce – na potíraní
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy nalijte teplé mléko, přisypte cukr, droždí a dobře promíchejte. Přilijte olivový olej – míchejte, pak přidejte prosátou mouku, sůl a vše společně promíchejte.
2. Stůl posypejte moukou a uhněťte měkké těsto.
3. Poté vymažte mísu olejem a těsto do ní vložte. Mísu přikryjte potravinovou fólií – utěrkou a nechte 60 minut odpočívat na teplém místě.
4. Po 1 hodině byste měli získat pěkné vzdušné, nelepivé těsto.
5. Těsto rozdělte na 2 části a vyválejte z něj koule, přikryjte je potravinovou fólií a nechte je 10 minut odpočívat.
6. Následně těsto rozválejte na obdélníkový plát a pomalu ho rolujte do tvaru rolády, ke konci pomocí vykrajovátka na pizzu udělejte řezy.
7. Konce slepte a položte je na plech s pečicím papírem, ne úplně vedle sebe. Přikryjte je fólií – utěrkou a nechte je 15 minut odpočívat.
8. Pak fólii i utěrku odkryjte a chleby potřete vejcem nebo jen žloutkem, aby krásně zezlátli.
9. Pečte je předehřáté troubě 30-35 minut při 180 °C.
10. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda jsou chleby upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby a položte na mřížku.
11. Pečený domácí křupavý, měkoučký chléb podávejte s láskou, skvělou chutí a s úsměvem na tváři.
Přejeme dobrou chuť!