Pečený domácí křupavý, měkoučký chléb – trochu jinak a v jiném tvaru!

Milí přátelé, dnešní recept, který vám nabízíme, je recept na pečený domácí křupavý a měkký chléb, ale trochu jinak a v jiném tvaru. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá a určitě ji zvládnete! Neváhejte a pusťte se do přípravy a pečení, výsledek bude určitě ohromující.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Pečený domácí křupavý, měkoučký chléb - trochu jinak a v jiném tvaru!
Zdroj: Piekarnia Lesi

Pečený domácí křupavý chléb

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 450 ml teplé mléko
  • 20 g cukru
  • 10 g droždí
  • 60 ml oleje
  • 700 g mouky
  • 8 g soli

Ostatní:

  • mouka – na posypání desky
  • olej – na potíraní mísy
  • žloutek nebo vejce – na potíraní

Jak budeme postupovat:

1. Do mísy nalijte teplé mléko, přisypte cukr, droždí a dobře promíchejte. Přilijte olivový olej – míchejte, pak přidejte prosátou mouku, sůl a vše společně promíchejte.

Pečený domácí křupavý, měkoučký chléb – trochu jinak a v jiném tvaru!
Zdroj: Piekarnia Lesi
Pečený domácí křupavý, měkoučký chléb – trochu jinak a v jiném tvaru!
Zdroj: Piekarnia Lesi

2. Stůl posypejte moukou a uhněťte měkké těsto.

3. Poté vymažte mísu olejem a těsto do ní vložte. Mísu přikryjte potravinovou fólií – utěrkou a nechte 60 minut odpočívat na teplém místě.

4. Po 1 hodině byste měli získat pěkné vzdušné, nelepivé těsto.

Pečený domácí křupavý, měkoučký chléb - trochu jinak a v jiném tvaru!
Zdroj: Piekarnia Lesi

5. Těsto rozdělte na 2 části a vyválejte z něj koule, přikryjte je potravinovou fólií a nechte je 10 minut odpočívat.

Pečený domácí křupavý, měkoučký chléb – trochu jinak a v jiném tvaru!
Zdroj: Piekarnia Lesi

6. Následně těsto rozválejte na obdélníkový plát a pomalu ho rolujte do tvaru rolády, ke konci pomocí vykrajovátka na pizzu udělejte řezy.

Pečený domácí křupavý, měkoučký chléb – trochu jinak a v jiném tvaru!
Zdroj: Piekarnia Lesi
Pečený domácí křupavý, měkoučký chléb – trochu jinak a v jiném tvaru!
Zdroj: Piekarnia Lesi

7. Konce slepte a položte je na plech s pečicím papírem, ne úplně vedle sebe. Přikryjte je fólií – utěrkou a nechte je 15 minut odpočívat.

Pečený domácí křupavý, měkoučký chléb – trochu jinak a v jiném tvaru!
Zdroj: Piekarnia Lesi
Pečený domácí křupavý, měkoučký chléb – trochu jinak a v jiném tvaru!
Zdroj: Piekarnia Lesi
Pečený domácí křupavý, měkoučký chléb – trochu jinak a v jiném tvaru!
Zdroj: Piekarnia Lesi

8. Pak fólii i utěrku odkryjte a chleby potřete vejcem nebo jen žloutkem, aby krásně zezlátli.

Pečený domácí křupavý, měkoučký chléb – trochu jinak a v jiném tvaru!
Zdroj: Piekarnia Lesi

9. Pečte je předehřáté troubě 30-35 minut při 180 °C.

10. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda jsou chleby upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby a položte na mřížku.

Pečený domácí křupavý, měkoučký chléb – trochu jinak a v jiném tvaru!
Zdroj: Piekarnia Lesi

11. Pečený domácí křupavý, měkoučký chléb podávejte s láskou, skvělou chutí a s úsměvem na tváři.

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

YouTube/Pečený domácí křupavý chléb