Dopřejte si hrnek oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na jemný a delikátní čokoládový zákusek s kakaovo-smetanovým krémem je tím pravým. Chutný zákusek, na který budete potřebovat jen pár surovin. Nebíčko v ústech i na talíři.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládový zákusek s kakaovo-smetanovým krémem
Co budeme potřebovat:
Piškotový dort – těsto:
- 80 g mouka
- 30 g kakaa
- 1 lžička prášek do pečiva
- 3 vejce
- špetka soli
- 180 g cukru
- 50 ml mléka
- 50 ml rostlinný olej
Poleva:
- 40 g kakao
- 50 g cukru
- 200 ml mléka
- 20 g másla
Krém:
- 300 ml zakysaná smetana
- 100 g smetanový sýr
- 3-4 lžíce moučkový cukr
- 1 lžíce kakaa
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy prosejte mouku, kakao, prášek do pečiva a promíchejte.
2. V jiné míse rozšlehejte vejce, přidejte špetku soli, přisypte cukr a dále šlehejte, poté přilijte mléko, olej a pokračujte v míchaní, dále přisypejte kakao a míchejte.
3. Vymažte mísu máslem, vlijte do ní těsto a pěkně ho rozetřete.
4. Pečte v předehřáté troubě 30-35 minut při 170 °C.
5. Kakao vsypte do hrnce, přisypte cukr a promíchejte, přilijte mléko – promíchejte. Vařte na mírném ohni, dokud se nepřivede k varu. Jakmile se uvaří, stáhněte z ohně a přidejte kostku másla – opět zamíchejte.
6. Do jiné mísy nalijte zakysanou smetanu, přidejte smetanový sýr, moučkový cukr – promíchejte, poté přidejte prosáté kakao – promíchejte.
7. Upečené těsto propíchejte špejlí a zalijte mlékem, poté na něj nalijte krém a hladce a jemně rozetřete. Polevu přelijte přes síto a pěkně ji rozetřete.
8. Zákusek dejte na 1 hodinu do lednice – podle potřeby, aby ztuhl. Po ztuhnutí nakrájejte na kostky a podávejte.
9. Jemný a delikátní čokoládový zákusek s kakaovo – smetanovým krémem podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přejeme dobrou chuť!