Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo kakaa, pohodu s přátelí a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na velmi měkký, lahodný a křehký jablečný koláč ve tvaru bochníku je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Křehký jablečný koláč ve tvaru bochníku
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 3 vejce
- 150 g cukru
- 1 lžička vanilkové esence
- 70 ml oleje na vaření
- 125 g bílého jogurtu (nebo smetany)
- 230 g mouky
- 10 g prášku do pečiva
- práškový cukr – na posypání
- skořice – na posypání
Ostatní:
- 2-3 jablka
- 3-4 lžíce másla
Na posypáni a zdobení:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Vejce rozklepněte do mísy, přisypte cukr, přilijte vanilkovou esenci a promíchejte mixérem. Nakonec přisypte prosátou mouku s práškem do pečiva a znovu promíchejte dohladka.
2. Připravte si dlouhou formu na pečení a nalijte do ní těsto.
3. Jablka nakrájejte na půlměsíčky a střídavě je pokládejte.
4. Smíchejte moučkový cukr se skořicí, prosejte přes síto a poté přidejte malé kousky másla.
5. Pečte v předehřáté troubě 45 minut při 170 °C.
6. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda je koláč upečený, a pokud ano, vyjměte ho z trouby.
7. Nakonec ho ještě posypejte a ozdobte moučkovým cukrem.
8. Velmi měkký, lahodný a křehký jablečný koláč ve tvaru bochníku podávejte s velkou radostí a úsměvem na tváři.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.
VIDEO NÁVOD:
YouTube/Křehký jablečný koláč ve tvaru bochníku