Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na pečený vepřový bůček s dresinkem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pečený vepřový bůček s dresinkem
Co budeme potřebovat:
- 1,2 kg vepřového bůčku
- 2/3 lžičky soli
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička mletého koriandru
- 2 lžíce ostrého kečupu + 1 lžička medu + 1/2 lžičky papriky
Jak budeme postupovat:
1. Na kousku masa udělejte 5-6 mm hluboké řezy tak, abyste ho rozdělili na kosočtverce nebo čtverce.
2. Na opačné straně masa vytvořte několik podélných řezů.
3. Maso osolte, okořeňte mletým černým pepřem, mletým koriandrem a paprikou z obou stran. Vložte je do sáčku a nechte v chladničce marinovat nejméně 3 hodiny nebo přes noc.
4. Maso položte na gril – použili jsme malý gril a položili ho na tác vyložený alobalem.
5. Maso pečte 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
6. Mezitím si připravte dresink: Smíchejte pikantní kečup s medem a paprikou.
7. Pomocí štětce potřete maso dresinkem a poté pečte dalších 15-20 minut.
8. Vepřové maso s velkou chutí naporcujte a podávejte!
9. Pokud chcete, můžete nechat vychladnout a použít k přípravě sendvičů nebo k sestavení talíře s uzeninami.
Přejeme dobrou chuť!