Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na pečený vepřový bůček s dresinkem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
![Carne-de-porc Pečené vepřové maso - jednoduše se vám rozplyne v ústech! Jednoduchý recept bez zbytečných starostí!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Carne-de-porc-9-1024x770.jpg)
Pečený vepřový bůček s dresinkem
Co budeme potřebovat:- 1,2 kg vepřového bůčku
- 2/3 lžičky soli
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička mletého koriandru
- 2 lžíce ostrého kečupu + 1 lžička medu + 1/2 lžičky papriky
Jak budeme postupovat:
1. Na kousku masa udělejte 5-6 mm hluboké řezy tak, abyste ho rozdělili na kosočtverce nebo čtverce.
![Carne-de-porc-1 Pečené vepřové maso - jednoduše se vám rozplyne v ústech! Jednoduchý recept bez zbytečných starostí!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Carne-de-porc-1-1-1024x487.jpg)
![Carne-de-porc-2 Pečené vepřové maso - jednoduše se vám rozplyne v ústech! Jednoduchý recept bez zbytečných starostí!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Carne-de-porc-2-1-1024x556.jpg)
2. Na opačné straně masa vytvořte několik podélných řezů.
![Carne-de-porc-3 Pečené vepřové maso - jednoduše se vám rozplyne v ústech! Jednoduchý recept bez zbytečných starostí!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Carne-de-porc-3-1-1024x513.jpg)
3. Maso osolte, okořeňte mletým černým pepřem, mletým koriandrem a paprikou z obou stran. Vložte je do sáčku a nechte v chladničce marinovat nejméně 3 hodiny nebo přes noc.
![Carne-de-porc-4 Pečené vepřové maso - jednoduše se vám rozplyne v ústech! Jednoduchý recept bez zbytečných starostí!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Carne-de-porc-4-1-1024x504.jpg)
4. Maso položte na gril – použili jsme malý gril a položili ho na tác vyložený alobalem.
![Carne-de-porc-5 Pečené vepřové maso - jednoduše se vám rozplyne v ústech! Jednoduchý recept bez zbytečných starostí!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Carne-de-porc-5-1-1024x548.jpg)
5. Maso pečte 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
![Carne-de-porc-6 Pečené vepřové maso - jednoduše se vám rozplyne v ústech! Jednoduchý recept bez zbytečných starostí!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Carne-de-porc-6-1-1024x521.jpg)
6. Mezitím si připravte dresink: Smíchejte pikantní kečup s medem a paprikou.
![Carne-de-porc-7 Pečené vepřové maso - jednoduše se vám rozplyne v ústech! Jednoduchý recept bez zbytečných starostí!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Carne-de-porc-7-1-1024x492.jpg)
7. Pomocí štětce potřete maso dresinkem a poté pečte dalších 15-20 minut.
![Carne-de-porc-8 Pečené vepřové maso - jednoduše se vám rozplyne v ústech! Jednoduchý recept bez zbytečných starostí!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Carne-de-porc-8-1-1024x500.jpg)
8. Vepřové maso s velkou chutí naporcujte a podávejte!
![Carne-de-porc-9 Pečené vepřové maso - jednoduše se vám rozplyne v ústech! Jednoduchý recept bez zbytečných starostí!](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Carne-de-porc-9-1-1024x615.jpg)
9. Pokud chcete, můžete nechat vychladnout a použít k přípravě sendvičů nebo k sestavení talíře s uzeninami.
Přejeme dobrou chuť!