V tomto příspěvku jsme si pro Vás připravili vynikající recept z naší skupiny Prima Kuchařka, ve které naleznete mnoho dalších a skvělých inspirací na vaření nebo pečení. Dnes se podíváme na slaný kynutý jemný chlebík s naplní, který u Vás doma určitě mile překvapí. Pojďme se podívat, co všechno potřebujeme a jak se tato dobrota připravuje.
Slaný kynutý jemný chlebík s naplní
Co budeme potřebovat:
Na náplň:
- 300 g žervé
- 3 lžíce majolky
- 150 g mortadelly
- 150 g sýru cheddaru
Na těsto:
- 400 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- půl kostky droždí
- 1 lžička cukru do kvásku
- 250 ml teplého mléka
- 2 žloutky
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce rozpuštěného másla
Jak budeme postupovat:
1) Z části mouky, droždí, cukru a poloviny mléka zaděláme kvásek a jeho povrch zasypeme trochou mouky a necháme vzejít.
2) Žloutky a zbytek mléka, rozpuštěné máslo, olej a sůl rozmícháme a zlehka vmícháme vykynutý kvásek. Postupně přimícháme mouku.
3) Vzniklé těsto necháme 45 minut na teplém místě kynout.
4) Těsto si rozdělíme na dvě části a každou část vyválíme na cca 1 cm. Pomažeme s majolkou, posypeme krájenou mortadellou, sýrem a pažitkou.
5) Zavineme jako závin a dáme do chlebové formy kynout ještě na 40 minut. Následně potřeme žloutkem s mlékem, nařízneme a pečeme na 180 stupňů do zlatova.
Přejeme dobrou chuť!