Recept na slaný kynutý jemný chlebík s naplní: Úžasná chuť a jednoduchá příprava

V tomto příspěvku jsme si pro Vás připravili vynikající recept z naší skupiny Prima Kuchařka, ve které naleznete mnoho dalších a skvělých inspirací na vaření nebo pečení. Dnes se podíváme na slaný kynutý jemný chlebík s naplní, který u Vás doma určitě mile překvapí. Pojďme se podívat, co všechno potřebujeme a jak se tato dobrota připravuje.

Recept na slaný kynutý jemný chlebík s naplní
Zdroj: Prima Kuchařka

Slaný kynutý jemný chlebík s naplní

Co budeme potřebovat:

Na náplň:

  • 300 g žervé
  • 3 lžíce majolky
  • 150 g mortadelly
  • 150 g sýru cheddaru

Na těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • půl kostky droždí
  • 1 lžička cukru do kvásku
  • 250 ml teplého mléka
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce rozpuštěného másla

Jak budeme postupovat:

1) Z části mouky, droždí, cukru a poloviny mléka zaděláme kvásek a jeho povrch zasypeme trochou mouky a necháme vzejít.

2) Žloutky a zbytek mléka, rozpuštěné máslo, olej a sůl rozmícháme a zlehka vmícháme vykynutý kvásek. Postupně přimícháme mouku.

3) Vzniklé těsto necháme 45 minut na teplém místě kynout.

Slaný kynutý jemný chlebík s naplní
Zdroj: Prima Kuchařka

4) Těsto si rozdělíme na dvě části a každou část vyválíme na cca 1 cm. Pomažeme s majolkou, posypeme krájenou mortadellou, sýrem a pažitkou.

Slaný kynutý jemný chlebík s naplní
Zdroj: Prima Kuchařka

5) Zavineme jako závin a dáme do chlebové formy kynout ještě na 40 minut. Následně potřeme žloutkem s mlékem, nařízneme a pečeme na 180 stupňů do zlatova.

Přejeme dobrou chuť!