Dnes si společně připravíme křehké, máslové croissanty plněné ořechy a sušeným ovocem. Objevte s námi jedinečnou chuť Paříže, snadno a rychle, i ve vlastní kuchyni. Budete potřebovat jen několik základních ingrediencí a výsledek Vás příjemně překvapí. Stačí pozvat návštěvu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Máslové croissanty plněné ořechy a sušeným ovocem:
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 350 g mouky
- 150 g másla
- 100 g zakysané smetany
- jedno vejce
- 8 g vanilkového cukru
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 1/3 lžičky soli
- 3-4 lžíce cukru
Pro náplň:
- 200 g sušeného ovoce (datle, sušené švestky, rozinky, sušené meruňky…)
- 80 g vlašských ořechů
Na ozdobu: moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
Připravte těsto:
1) Do hluboké mísy dejte zakysanou smetanu, vejce, vanilkový cukr, prášek do pečiva a sůl. Smíchejte dohromady.
2) Přidejte změklé máslo a prosátou mouku. Těsto rychle prohněťte. Mělo by být homogenní, měkké a nelepivé.
3) Těsto vložte do plastového sáčku a rukama ho mírně zploštěte. Nechte 30 minut v chladničce.
Připravte náplň:
1) Sušené ovoce a ořechy nasekejte mixérem.
Vytvarujte croissanty:
1) Těsto rozdělte na 4 přibližně stejné díly.
2) Každý kousek těsta rozválejte na tenký kulatý plát.
3) Nakrájejte je na 8 stejných dílů.
4) Na dno každé části těsta dejte lžičku náplně.
5) Poté jej srolujte do ruličky, přičemž začněte zespodu.
6) Rohlíky položte na plech vyložený pečicím papírem.
7) Pečte 15-20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
8) Po vychladnutí je posypeme moučkovým cukrem.
9) Podávejte croissanty s potěšením!
Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou chuť!