Krok za krokem vám představíme skvělý recept na čokoládový dezert. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného dezertu ocení všichni.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Připravte si oblíbený čokoládový dezert:
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 1 vejce
- 70 g cukru
- 0,6 – 1 dcl mléka
- 40 g hladké mouky
- 25 g neslazeného kakaového prášku
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 20 g rozpuštěného másla
Ostatní:
- 15 g másla – na smažení
- 0,8 ml mléka (1 hrnek mléka)
Poleva:
- 150 g čokolády
- 200 g tučné smetany
Jak budeme postupovat:
1. Vejce, cukr dejte do mísy a promíchejte metličkou. Přes síto prosejte hladkou mouku, neslazené kakao s práškem do pečiva a špetkou soli. Promíchejte metličkou, přilijte rozpuštěné máslo a znovu promíchejte.
2. Připravte si pánev s máslem, počkejte, až se rozpustí, a nalijte směs těsta. Rozetřete ji, přikryjte pokličkou a pečte 10-12 minut na středním ohni.
3. Po uplynutí doby zkontrolujte pomocí špejle, zda je těsto upečené. Pokud ano, přendejte ho na čistou plochu a pomocí pánve ho obracejte opačně. Zalijte mlékem a nechte 10 minut odpočívat.
4. Tučnou smetanu nalijte do hrnce a vařte ji na mírném ohni.
5. Čokoládu nakrájejte na kousky a dejte ji do mísy. Zalijte ji uvařenou smetanou, promíchejte a nalijte ji na povrch dezertu.
6. Nechte dezert na pánvi ztuhnout, pak ho nakrájejte na trojúhelníky.
7. Čokoládový dezert podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.