Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na – mrkvová roláda se sýrovou náplní! Snadno se připravuje, dobře vypadá a je neuvěřitelně chutná!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Mrkvová roláda se sýrovou náplní
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 600 g mrkve
- 5 vajec
- 1 lžička soli
- mletý černý pepř – podle chuti
- 2 – 3 lžíce rafinovaného slunečnicového oleje – na smažení
Pro náplň:
- 350 g sýra
- čerstvý pepř – podle chuti
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce majonézy
Roládu jsme pekli na obdélníkovém plechu o rozměrech 30 X 36 cm.
Jak budeme postupovat:
1. Připravte těsto: Mrkev nastrouhejte na malém struhadle.
2. Rozpalte pánev a nalijte do ní olej. Přidejte nastrouhanou mrkev a na mírném ohni ji pod pokličkou 10-15 minut restujte. Během tohoto procesu 2-3 krát promíchejte.
3. Osmaženou mrkev přendejte do hluboké mísy a nechte vychladnout.
4. Oddělte bílky a žloutky tak, aby se žádný žloutek nedostal do bílků.
5. Do vychladlé mrkve přidejte žloutky, mletý černý pepř podle chuti a míchejte.
6. Bílky a sůl šlehejte mixérem při vysokých otáčkách 5-7 minut, dokud nevznikne stabilní pěna.
7. Do mrkvové směsi postupně ve 3 fázích vmíchejte bílkovou pěnu. Míchejte stěrkou krouživými pohyby směrem zdola nahoru.
8. Vzniklou směs přeneste na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřete.
9. Pečte 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
10. Nechte vychladnout a poté vyklopte na pečicí papír nebo silikonový plech. Odstraňte z povrchu papír, na kterém jste ho upekli.
11. Připravte náplň: Sýr nastrouhejte na malém struhadle a vložte do hluboké mísy.
12. Přidejte nasekaný kopr, česnek prolisovaný lisem na česnek, majonézu a velmi dobře promíchejte.
13. Vytvarujte roládu: Náplň rovnoměrně rozetřete po povrchu těsta, přičemž jeden z kratších okrajů nechte volný.
14. Pomocí pečicího papíru nebo silikonové fólie srolujte těsto do rolády, přičemž začněte od kratšího okraje pokrytého náplní.
15. Roládu zabalte do potravinářské fólie a dejte na 3-4 hodiny do chladničky.
16. Podávejte ji s velkou chutí a radostí.