Krok za krokem vám představíme skvělý recept na džem z černého bezu s jablky, který se fantasticky hodí jak na toasty či čerstvou křupavou bagetu, také jako džem na koblihy a palačinky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Džem z černého bezu s jablky
Co budeme potřebovat:
Na 3 poháry s objemem 350 ml:
- 500 g očištěných černých bezinek
- 500 g jablek (oloupaných a nakrájených na kousky)
- 1 ks celé skořice
- 1 lžíce kyseliny citronové Dr.Oetker
- 1 balení želírovacího cukru Extra 2:1 Dr.Oetker
Jak budeme postupovat:
1. Černé bezinky a jablka vložte do velkého hrnce a rozmixujte ponorným mixérem.
2. Přidejte skořici, kyselinu citronovou, želírovací cukr a dobře promíchejte. Přiveďte k varu a za stálého míchání důkladně vařte nejméně 5 minut.
3. Odstraňte skořici a pěnu a ihned naplňte připravené sklenice až po okraj.
4. Zavřete víčko, otočte sklenice dnem vzhůru a nechte je asi 5 minut stát.
Hotovo!
Náš tip: Aby byl džem hladký a bez pecek, po rozmixování ho přeceďte přes síto.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.