Lahodný džem z černého bezu s jablky, ověřený recept!

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na džem z černého bezu s jablky, který se fantasticky hodí jak na toasty či čerstvou křupavou bagetu, také jako džem na koblihy a palačinky.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Džem z černého bezu s jablky! Vynikající
Zdroj: pinterest.com

Džem z černého bezu s jablky

Co budeme potřebovat:

Na 3 poháry s objemem 350 ml:

  • 500 g očištěných černých bezinek
  • 500 g jablek (oloupaných a nakrájených na kousky)
  • 1 ks celé skořice
  • 1 lžíce kyseliny citronové Dr.Oetker
  • 1 balení želírovacího cukru Extra 2:1 Dr.Oetker

Jak budeme postupovat:

1. Černé bezinky a jablka vložte do velkého hrnce a rozmixujte ponorným mixérem.

2. Přidejte skořici, kyselinu citronovou, želírovací cukr a dobře promíchejte. Přiveďte k varu a za stálého míchání důkladně vařte nejméně 5 minut.

3. Odstraňte skořici a pěnu a ihned naplňte připravené sklenice až po okraj.

4. Zavřete víčko, otočte sklenice dnem vzhůru a nechte je asi 5 minut stát.

Hotovo!

Náš tip: Aby byl džem hladký a bez pecek, po rozmixování ho přeceďte přes síto.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.