Lahodné rizoto s mletým masem a sušenými rajčaty

Rizoto je základem italské kuchyně. Správně by mělo mít krémovou konzistenci a přesně takové bude to dnešní, které si ukážeme. Pojďme na recept – lahodné rizoto s mletým masem a sušenými rajčaty.

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.

lahodné rizoto s mletým masem a sušenými rajčaty
Zdroj: ricettasprint.it

Rizoto s mletým masem a sušenými rajčaty

Co budeme potřebovat:
  • 2 PL olivový olej
  • 4 PL máslo
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 300 g mleté hovězí maso
  • 200 g pasírovaná rajčata
  • 50 g sušená rajčata
  • 400 ml hovězí vývar (bujón)
  • 200 g rýže
  • 70 g strouhaný parmazán
  • trochu čerstvá nebo sušená bazalka
  • podle chuti sůl, mletý pepř

Jak budeme postupovat:

1. Ve větším hrnci (s poklicí) zahřejeme olej a polovinu másla (2 PL) a přidáme na drobno nasekanou cibulku a česnek. Restujeme do sklovita.

2. Potom přidáme mleté maso a restujeme, dokud se nezatáhne.

3. Následně k masu přidáme pasírovaná rajčata, nakrájená sušená rajčata, vývar a rýži. Vše spolu promícháme, lehce posolíme a opepříme.

4. Rizoto vaříme na mírném plameni, zakryté s občasným promícháním, dokud zvolený typ rýže nezměkne.

5. Nakonec přidáme polovinu parmazánu, zbytek másla (2 PL), bazalku a odstavíme z plamene.

6. Servírujte posypané zbylým parmazánem.

Přejeme dobrou chuť!