Nepečený koláč nebo dort je záchranou každé uspěchané hospodyňky. Přestože se takové dezerty hodí spíše na horké letní dny, padne vhod i po nedělním obědě nebo na malé rodinné oslavě. A přesně takový je tento náš recept na fantastické nepečené čoko pudinkové řezy.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Nepečené čoko pudinkové řezy
Co budeme potřebovat:
- 1,5 litr mléko
- 250 ml smetana na šlehání
- 200 g krystalový cukr
- 30 g kakao
- 60 g jemný škrob
- 2 PL instantní káva
- 300 g tmavá čokoláda
- 400 g máslové sušenky
- kakao na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Půl litru mléka zahřejeme v rendlíku (nevaříme), přelijeme do misky a rozpustíme v něm instantní kávu. Necháme stranou.
2. 750 ml mléka nalijeme do rendlíku, přidáme smetanu ke šlehání, cukr, kakao, promícháme a vše spolu přivedeme k varu.
3. Ve zbývajícím čtvrt litru mléka rozkvedláme škrob a přilijeme ho do rendlíku, vše spolu povaříme na mírném ohni, dokud nezískáme polo-hustý krém. Rajnici odstavíme z plamene a do kakaového krému přimícháme nasekanou čokoládu.
4. V kávovém mléce namáčíme sušenky a ukládáme je vedle sebe do hlubokého plechu (32×22 cm), poté přidáme zhruba pětinu čoko pudinku a rozetřeme na sušenky a proces opakujeme ještě čtyřikrát nebo dokud máme suroviny.
5. Čoko pudinkové řezy posypeme kakaem a uložíme do chladu na minimálně 4 hodiny.
Přejeme dobrou chuť!