Vánoce se nám rychle blíží a s nimi i tradiční pečení cukroví. Základem většiny druhů vánočního pečiva jsou krémy, které si snadno můžeme vytvořit v pohodlí domova. Cukroví se jimi slepuje i plní a má díky nim vynikající chuť. Připravili jsme pro vás podrobný návod, jak si doma připravit krém s vaječným likérem do vánočního cukroví.
Plněné vánoční cukroví patří mezi nejoblíbenější druhy. Obvykle chutná všem a na vánočním stole vypadá opravdu božsky. Kvůli krému uvnitř má tendenci se rychle kazit, a proto doporučujeme skladovat v chladu a připravovat jen pár dní před konzumací.
TIP: Krém nechte v lednici ztuhnout a k plnění nejrůznějších druhů cukroví použijte nůž se širokou čepelí nebo zdobící sáček.
Recept na krém s vaječným likérem do vánočního cukroví:
Co budeme potřebovat:
- 200 g másla
- 80 g cukru moučka
- 1 sáček vanilkového cukru nebo lžičku vanilkového extraktu
- 50 ml vaječného likéru
- 50 g sušeného mléka
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve si změklé máslo vyšleháme s cukrem a vanilkou.
2) Vaječný likér promícháme se sušeným mlékem.
3) Nakonec už jen obě části spojíme.
Doporučujeme také vyzkoušet: Ořechový krém do vánočního cukroví