Krém s vaječným likérem do vánočního cukroví

Vánoce se nám rychle blíží a s nimi i tradiční pečení cukroví. Základem většiny druhů vánočního pečiva jsou krémy, které si snadno můžeme vytvořit v pohodlí domova. Cukroví se jimi slepuje i plní a má díky nim vynikající chuť. Připravili jsme pro vás podrobný návod, jak si doma připravit krém s vaječným likérem do vánočního cukroví.

Plněné vánoční cukroví patří mezi nejoblíbenější druhy. Obvykle chutná všem a na vánočním stole vypadá opravdu božsky. Kvůli krému uvnitř má tendenci se rychle kazit, a proto doporučujeme skladovat v chladu a připravovat jen pár dní před konzumací.

krém s vaječným likérem do vánočního cukroví
Zdroj: stockphoto.com

TIP: Krém nechte v lednici ztuhnout a k plnění nejrůznějších druhů cukroví použijte nůž se širokou čepelí nebo zdobící sáček.

Recept na krém s vaječným likérem do vánočního cukroví:

Co budeme potřebovat:

  • 200 g másla
  • 80 g cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru nebo lžičku vanilkového extraktu
  • 50 ml vaječného likéru
  • 50 g sušeného mléka

Jak budeme postupovat:

1) Nejdříve si změklé máslo vyšleháme s cukrem a vanilkou.

2) Vaječný likér promícháme se sušeným mlékem.

3) Nakonec už jen obě části spojíme.

Doporučujeme také vyzkoušet: Ořechový krém do vánočního cukroví