Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na netradiční ořechy obalené v čokoládě je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.

Co budeme potřebovat:
- 250 g margarínu nebo másla
- 250 g moučkového cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 500 g hladké mouky
- meruňkový džem – na slepení
Čokoládová poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 100 ml mléka
- 2 lžíce oleje
Na obalování:
- strouhaný kokos
Jak budeme postupovat:
1. Margarín nebo máslo vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny.
2. Ujistěte se, že máslo a margarín mají pokojovou teplotu – pak se dokonale spojí s cukrem a vznikne pěkná nadýchaná pěna.
3. Postupně přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a vypracujte hladké těsto, které pomocí dvou malých lžiček vytvarujte do tvaru mandlí.
4. Položte je na pečicí papír na plechu a pečte v troubě vyhřáté na 120 °C po dobu 60 minut. Tvary můžete tvarovat také rukama.
5. Upečené sušenky potřete marmeládou a polovinu z nich, širší část, obalte v čokoládě a kokosu.