Netradiční ořechy obalené v čokoládě

Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na netradiční ořechy obalené v čokoládě  je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.

netradiční ořechy obalené v čokoládě
Zdroj: Coolinarika.com

Co budeme potřebovat:

  • 250 g margarínu nebo másla
  • 250 g moučkového cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 500 g hladké mouky
  • meruňkový džem – na slepení

Čokoládová poleva:

  • 100 g čokolády na vaření
  • 100 ml mléka
  • 2 lžíce oleje

Na obalování:

  • strouhaný kokos

Jak budeme postupovat:

1. Margarín nebo máslo vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny.

2. Ujistěte se, že máslo a margarín mají pokojovou teplotu – pak se dokonale spojí s cukrem a vznikne pěkná nadýchaná pěna.

3. Postupně přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva a vypracujte hladké těsto, které pomocí dvou malých lžiček vytvarujte do tvaru mandlí.

4. Položte je na pečicí papír na plechu a pečte v troubě vyhřáté na 120 °C po dobu 60 minut. Tvary můžete tvarovat také rukama.

5. Upečené sušenky potřete marmeládou a polovinu z nich, širší část, obalte v čokoládě a kokosu.