Domů Recepty Jednoduchý recept na jemný smetanovo-vanilkový zákusek sypaný kakaem!

Jednoduchý recept na jemný smetanovo-vanilkový zákusek sypaný kakaem!

ZDROJKetkes.com

Pokud si rádi dopřejete sladkou tečku po kávě či jen hledáte novou inspiraci a máte rádi krémově smetanové dezerty, pak je tento recept přesně pro vás! Dnes si totiž společně přichystáme smetanovo-vanilkové pokušení sypané strouhanou čokoládou. Recept vás osloví velice jednoduchou přípravou. Nevýhodou však je, že je za potřebí aby nám dezert po dokončení zůstal pár desítek minut v lednici. O to více si jej pak ale vychutnáte.

Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento výborný smetanovo-vanilkový dezert sypaný strouhanou čokoládou

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Recept na smetanový dezert s vanilkovým krémem
Zdroj: ketkes.com

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto mléčné kuličky!


Výborný recept na smetanovo-vanilkový zákusek:

Co budeme potřebovat:

těsto:

  • 7 žloutků
  • 20 dkg cukru
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 10 lžic vody
  • 2 lžíce oleje

krém:

  • 7 bílků
  • 10 lžic cukru krystal
  • 2 sáčky pudinku
  • 1 l mléka

na vrch:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 3 lžíce cukru
  • ztužovač
  • strouhaná čokoláda

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si smícháme vaječné žloutky s cukrem, vodou, moukou, kakaem a olejem. Nakonec přidáme prášek do pečiva. Důkladně promícháme.

2) Dále si připravíme pečící plech, který si vymažeme máslem a posypeme moukou. Plech ideálně o velkosti 32×30 cm. Poté těsto na plech rovnoměrně umístíme.

3) Pečeme při 180 stupních zhruba 20 minut.

4) Pokračujeme krémem. Z bílků, cukru si vyšleháme tuhý sníh. Klasickým způsobem si poté uděláme pudink, do kterého (ještě teplého) přidáme bílkový sníh. Důkladně promícháme a navrstvíme na těsto.

5) Ze smetany, cukru, a ztužovače si vyšleháme finální vrstvu. Tu naneseme na vychladlý krém. Na vrch nastrouháme čokoládu. Na úplný závěr umístíme náš dezert na pár desítek minut do lednice, aby nám krásně ztuhnul.