Fantastické mléčné kuličky s kakaem a kokosem

Období cukroví se nám pomalu ale jistě blíží a pokud stále hledáte nějakou novou chutnou inspiraci, pak je tento článek přesně pro vás. Dnes si totiž společně přichystáme lahodné mléčné kuličky s kakaem a kokosem. Každý má rád to svoje cukroví od lineckého až po vanilkové rohlíčky. Co si ale takhle přichystat tuto novinku v podobě těchto kuliček ze sušeného mléka, které jsou absolutně jednoduché a rychlé na přípravu. Spojení sušeného mléka s kokosem či kakaem je prostě božské!

Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy přichystat tyto lahodné mléčné kuličky s kakaem a kokosem!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Výborné mléčné kuličky s kakaem a kokosem: Recept zde!
Zdroj: Sovkusom.ru

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tuto bábovku s ovocem!


Výborný recept na mléčné kuličky:

Co budeme potřebovat:

  • 250 g sušeného mléka
  • 300 – 350 g cukru krystal
  • 100 g másla
  • 2-3 lžíce kakaa
  • špetku kardamonu
  • 100 ml vody
  • kokos

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si dáme vařit vodu do které umístíme cukr a takto si uvaříme sirup. Stačí 5 minut zahřívat. Pokračujeme tím, že si k teplému sirupu přidáme máslo. Necháme rozpustit. Promícháme do hladké podoby. Smícháme si v misce kakao se sušeným mlékem.

2) V dalším kroku si smícháme obě směsi dohromady. Důkladně promícháme. Poté přidáme kardamo či jiné aroma. Směs poté umístíme do mrazáku na 40 minut.

3) Následně vyndáme a začneme tvarovat kuličky, které poté obalíme v kakau. Můžeme ale také použít kokos či drcené oříšky. Máme hotovo!

Přejeme Vám dobrou chuť!

Vyzkoušeli jste tento skvělý recept? Podělte se s námi o výsledek. Vyfoťte Váš výtvor a zašlete nám ho na náš email [email protected]. Děkujeme