Praktické tipy, které vám usnadní každodenní žití

Domácnost si každý z nás snaží zařídit co nejpohodlněji. Máme pro vás několik tipů, jak vykouzlit praktický domov i z vašeho bytu. Někdy jsou to jen maličkosti, které mohou usnadnit každodenní fungování.
automaticky vytvořený koncept

Ať vám to doma šlape!

Zefektivnění a zjednodušení každodenních povinností je přínosem pro nejednoho z nás. Čím si urychlit různé domácí práce nebo jak si je alespoň zpříjemnit? Dejte zelenou novým technologiím a využívejte různé aplikace určené chytrým telefonům. Ty vám pomohou třeba s orientací ve vašich výdajích. Jiné aplikace mohou pomoci s efektivními nákupy. E-mailem můžete zase obdržet různé akční nabídky, které vám poradí, kde nakoupit nejvýhodněji. Pokud se vydáváte na nákup pěšky, vaším věrným parťákem může být taška na kolečkách, která už dávno není určena jen seniorům. Její výhody si tak můžete užívat bez ohledu na to, do jaké věkové skupiny spadáte. Dnešní tašky na kolečkách navíc překonají i bariéry v podobě schodů. Maličkostí, která vám může ušetřit čas, který byste jinak trávili omýváním špinavého koše, je třeba odpadkový koš se senzorem, díky kterému se otevře sám, a to bez potřeby dotyku.

Organizéry i boxy usnadní orientaci v malém bytě

Pokud doma fungujete na malém prostoru, pravděpodobně trochu bojujete s místem. Ideální variantou je v takovém případě množství organizéru, které vám umožní snadnější manipulaci s věcmi uloženými ve skříních. Při nedostatku skříní a polic jsou to právě uzavíratelné boxy, které vás zachrání před nechtěným nepořádkem, který často v chaosu a mezi neuspořádanými předměty vzniká. Abyste se vyznali v jednotlivých krabicích, sáhněte po tolik oblíbené štítkovačce, kterou snadno krabice označíte. Štítky vypadají hezky a jsou praktickou navigací, kam sáhnout. V domácnosti ji navíc využijete hned na několik způsobů. Označit takto můžete sklenice s kořením a se zavařeninami nebo plastové boxy se sypkými ingrediencemi, které někdy není snadné od sebe  na první dobrou odlišit.

Neodkládejte věci na později

Jedním z důležitých bodů v péči o domácnost je úklid. Často máme tendenci odkládat některé povinnosti na odpoledne, večer nebo další den. Zkuste ale neodkládat na později povinnosti, které nezaberou více než pár minut. Práce vám pak půjde mnohem rychleji od ruky. Pustit pračku, vyndat nádobí z myčky a naskládat do ní špinavé nebo otřít prach – přesně takové činnosti zaberou jen malou část dne, ale pokud je budeme odkládat, nepříjemně se nakupí. Rozdělte si také povinnosti podle toho, jak často je potřeba je plnit. Některé jsou každodenní součástí péče o byt či dům, jiným ale stačí věnovat čas jednou týdně. Pokud to tak jen trochu jde, udělejte si v uklízení režim, díky kterému vás nebude čekat celý den s koštětem a hadrem v ruce, ale činnosti si rozdělíte do celého týdne. Nezapomeňte si činnosti zpříjemnit – třeba příjemnou hudbou, televizním pořadem nebo hrnkem dobrého čaje. Největší odměnou je ale čistý a upravený domov,  ve kterém se budou cítit dobře všichni jeho obyvatelé.