Ještě jste nepekli domácí chléb a chtěli byste ho upéct? Tento recept vám jistě pomůže při pečení domácího chleba! Vlastní výroba je vlastní výroba. Nic se jí nevyrovná! Zvládne to každý. Výsledek skutečně stojí za to!
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 400 g pšeničné mouky
- 6 g droždí
- 1 lžička soli
- 220 ml teplé vody
- olej – na vymaštění mísy
Jak budeme postupovat:
1. Do velké oválné mísy prosejte pšeničnou mouku. Přidejte droždí a promíchejte lžící. Do středu nalijte teplou vodu a dobře promíchejte.
2. Těsto hněťte rukama, dokud nebude hladké.
3. Mísu vymažte olejem a vložte do ní těsto. Přikryjte je sáčkem a utěrkou a přikryté nechte 45 minut.
4. Poté těsto vyklopte na desku a rukama ho přeložte do tvaru koule. Přikrytou utěrkou ji nechte 30 minut odležet.
5. Plech vyložte pečicím papírem. Přikryjte pokličkou a vložte do trouby 220 °C.
6. Těsto přeneste do mísy, která byla v troubě. Pokropte vodou a posypte moukou. Rozkrojte do kříže.
7. Odstraňte víko a pečte chléb dozlatova a dokřupava ještě 20 minut při 220 °C.
8. Mějte skvělý pocit z toho, jak jste to zvládli.