Chléb již nekupujte – upečte si vlastní domácí

Ještě jste nepekli domácí chléb a chtěli byste ho upéct? Tento recept vám jistě pomůže při pečení domácího chleba! Vlastní výroba je vlastní výroba. Nic se jí nevyrovná! Zvládne to každý. Výsledek skutečně stojí za to!

Chléb již nekupujte – upečte si vlastní domácí
Zdroj: Brot backen mit Maria

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 400 g pšeničné mouky
  • 6 g droždí
  • 1 lžička soli
  • 220 ml teplé vody
  • olej – na vymaštění mísy

Jak budeme postupovat:

1. Do velké oválné mísy prosejte pšeničnou mouku. Přidejte droždí a promíchejte lžící. Do středu nalijte teplou vodu a dobře promíchejte.

Chléb již nekupujte – upečte si vlastní domácí
Zdroj: Brot backen mit Maria
Chléb již nekupujte – upečte si vlastní domácí
Zdroj: Brot backen mit Maria
Chléb již nekupujte – upečte si vlastní domácí
Zdroj: Brot backen mit Maria

2. Těsto hněťte rukama, dokud nebude hladké.

Chléb již nekupujte – upečte si vlastní domácí
Zdroj: Brot backen mit Maria

3. Mísu vymažte olejem a vložte do ní těsto. Přikryjte je sáčkem a utěrkou a přikryté nechte 45 minut.

Chléb již nekupujte – upečte si vlastní domácí
Zdroj: Brot backen mit Maria

4. Poté těsto vyklopte na desku a rukama ho přeložte do tvaru koule. Přikrytou utěrkou ji nechte 30 minut odležet.

Chléb již nekupujte – upečte si vlastní domácí
Zdroj: Brot backen mit Maria
Chléb již nekupujte – upečte si vlastní domácí
Zdroj: Brot backen mit Maria

5. Plech vyložte pečicím papírem. Přikryjte pokličkou a vložte do trouby 220 °C.

6. Těsto přeneste do mísy, která byla v troubě. Pokropte vodou a posypte moukou. Rozkrojte do kříže.

7. Odstraňte víko a pečte chléb dozlatova a dokřupava ještě 20 minut při 220 °C.

Chléb již nekupujte - upečte si vlastní domácí
Zdroj: Brot backen mit Maria

8. Mějte skvělý pocit z toho, jak jste to zvládli.

VIDEO NÁVOD: