Cuketové palačinky jsou velmi chutné: tenké, jemné, nízkokalorické… Milují je i děti! Stejně dobře chutnají i druhý den: můžete si je vzít s sebou a vždycky vám zachutnají!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Cuketové palačinky
Co budeme potřebovat:
- 2-3 cukety
- 250-300 ml mléka (nebo syrovátky)
- 2-3 vejce
- 1 lžičku soli
- 1 lžička prášku do pečiva (nepovinné, ale vhodnější)
- 2-2,5 šálku mouky
- 2-3 lžíce oleje (my jsme použili kukuřičný olej)
Jak budeme postupovat:
1. Oloupejte cuketu od slupky. Nakrájejte je na malé kostičky a poté je rozmixujte mixérem na velmi jemné pyré bez hrudek.
2. Přidejte sůl, mléko, vejce a olej. Smíchejte metličkou do hladka.
3. Přidejte mouku a prášek do pečiva. Míchejte metličkou, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek o konzistenci běžného palačinkového těsta (o něco hustší).
Tip: Pokud se těsto na pánvi roztírá nerovnoměrně, zřeďte ho trochou mléka. Pokud je příliš řídké a palačinky nedrží dobře tvar, zahustěte ho trochou mouky.
4. Rozetřete naběračku těsta po celé pánvi. Palačinku osmažte z obou stran. Palačinky s cuketou se smaží trochu déle než klasické palačinky.
Tip: Pozor! Než palačinku obrátíte, nechte její dno důkladně oschnout. Stěrka by měla dobře projít pod palačinkou, aniž by ji rozbila. Pokud se palačinka nepoláme, bez váhání ji obraťte a pokud se přece jenom poláme, nechte ji smažit o něco déle.
5. Palačinky podávejte. Pokud chcete, můžete je potřít rozpuštěným máslem.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na cuketové palačinky i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také palačinky plněné masem – je jich hodně, jsou syté a velmi chutné!