0Mírně kyselá a hlavně aromatická koprová polévka, která navzdory své jednoduchosti vždy okouzlí. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Koprová polévka
Co budeme potřebovat:
- 500 h brambor
- 2 lžíce másla
- 1 ks cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1,5 litru hovězího vývaru (bujónu)
- 3 ks nového koření (kuličky)
- 1 lžíce čerstvého kopru
- 180 ml smetany na vaření
- podle chuti sůl
- mletý černý pepř
- ocet
Jak budeme postupovat:
1. Brambory očistíme a nakrájíme na menší kostky.
2. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte ji do sklovita.
3. Poté přidejte mouku a osmahněte ji spolu s cibulí, dokud se nespojí.
4. Přilijte vývar a dobře promíchejte. Přiveďte k varu a přidejte nové koření spolu s bramborami.
5. Vařte polévku na mírném ohni, dokud brambory nezměknou, a poté vmíchejte nadrobno nakrájený kopr.
6. Kopr několik minut povařte, přidejte smetanu, povařte a polévku odstavte.
7. Nakonec polévku podle chuti osolte, přidejte čerstvě mletý pepř a trochu octa.
8. Polévku podávejte ozdobenou lžící zakysané smetany a čerstvým koprem.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tato kyselá koprová polévka zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům. Doporučujeme také: Čokoládový dort – Rychlý a snadný dezert pro milovníky čokolády.