Čokoládový dort – Rychlý a snadný dezert pro milovníky čokolády

Pokud máte rádi dezerty s velkým množstvím čokolády, musíte vyzkoušet tento čokoládový dort! Jestli rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

Zdroj: retete-usoare.eu
Co budeme potřebovat:

Pro vrchní části:

  • 6 studených vajec
  • 250 g cukru
  • 200 ml studeného mléka
  • 200 ml rafinovaného slunečnicového oleje
  • 250 g hladké mouky
  • 40 g kakaového prášku
  • 11-12 g prášku do pečiva

Na krém:

  • 300 g hořké čokolády
  • 350 g kondenzovaného mléka
  • 50-60 ml mléka
  • 350 g másla

Jak budeme postupovat:

1. Připravte krém: Do kastrůlku dejte hořkou čokoládu (penízky nebo nakrájenou na kousky), kondenzované mléko a mléko. Zahřívejte je na mírném ohni, dokud se čokoláda zcela nerozpustí a nespojí s ostatními přísadami.

Zdroj: retete-usoare.eu

2. Výslednou směs nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté je uložte na 20-30 minut do chladničky.

Zdroj: retete-usoare.eu

3. Měkké máslo (při pokojové teplotě) šlehejte mixérem na vysoké otáčky: 4-5 minut, dokud není nadýchané a bělavé.

Zdroj: retete-usoare.eu

4. Čokoládovou polevu postupně vmíchejte do másla a pokaždé promíchejte do hladka. Vznikne mírně řídký krém.

Zdroj: retete-usoare.eu
Zdroj: retete-usoare.eu
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Krém přikryjte potravinovou fólií a dejte na 3-4 hodiny do chladničky.

Zdroj: retete-usoare.eu

6. Připravte těsto: Studená vejce a cukr šlehejte mixérem při vysokých otáčkách 7-10 minut, dokud nejsou nadýchaná, objemná a bělavá.

Zdroj: retete-usoare.eu

7. Přidejte studené mléko a rafinovaný slunečnicový olej. Smíchejte mixérem na nízké otáčky.

8. Přidejte prosátou mouku, kakaový prášek a prášek do pečiva. Rychlými krouživými tahy směrem nahoru přeložte do tekuté směsi stěrkou nebo špachtlí.

Zdroj: retete-usoare.eu

9. Těsto přeneste na obdélníkový plech o rozměrech 22 x 32 cm vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně rozetřete.

Zdroj: retete-usoare.eu

10. Pečte těsto asi 60 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Zkontrolujte propečení párátkem. Vezměte si na pomoc troubu!

Zdroj: retete-usoare.eu

11. Nechte těsto vychladnout. Poté ji vyjměte z pánve a odstraňte z povrchu pečicí papír. Vyhlaďte okraje a povrch. Poté ji rozkrojte na 2 stejné (podélné) vrcholy.

Zdroj: retete-usoare.eu
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Sestavte dort: První těsto položte na talíř. Potřete ho polovinou krému.

Zdroj: retete-usoare.eu

13. Přikryjte krémovou vrstvu druhou vrstvou.

14. Zbylým krémem potřete povrch a okraje dortu.

Zdroj: retete-usoare.eu

15. Dejte koláč na 30 minut do mrazáku. Poté povrch vyhlaďte teplým nožem.

16. Okraje dortu posypeme drobenkou, která vznikla rozemletím zbývajících kousků po uhlazení vršků.

Zdroj: retete-usoare.eu

17. Dort uložte přes noc do chladničky.

18. Pak můžete porcovat a podávat!

Zdroj: retete-usoare.eu