Koprová polévka – mírně kyselá a hlavně aromatická polévka

0Mírně kyselá a hlavně aromatická koprová polévka, která navzdory své jednoduchosti vždy okouzlí. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Koprová polévka, snadná a chutná. Pro milovníky kopru
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Koprová polévka

Co budeme potřebovat:
  • 500 h brambor
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1,5 litru hovězího vývaru (bujónu)
  • 3 ks nového koření (kuličky)
  • 1 lžíce čerstvého kopru
  • 180 ml smetany na vaření
  • podle chuti sůl
  • mletý černý pepř
  • ocet

Jak budeme postupovat:

1. Brambory očistíme a nakrájíme na menší kostky.

2. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte ji do sklovita.

3. Poté přidejte mouku a osmahněte ji spolu s cibulí, dokud se nespojí.

4. Přilijte vývar a dobře promíchejte. Přiveďte k varu a přidejte nové koření spolu s bramborami.

5. Vařte polévku na mírném ohni, dokud brambory nezměknou, a poté vmíchejte nadrobno nakrájený kopr.

6. Kopr několik minut povařte, přidejte smetanu, povařte a polévku odstavte.

7. Nakonec polévku podle chuti osolte, přidejte čerstvě mletý pepř a trochu octa.

8. Polévku podávejte ozdobenou lžící zakysané smetany a čerstvým koprem.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tato kyselá koprová polévka zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům. Doporučujeme také: Čokoládový dort – Rychlý a snadný dezert pro milovníky čokolády.