Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami – smažené tofu Agedashi zalité horkým rybím vývarem s rýžovým vínem a sójovou omáčkou. Vítejte v japonském fastfoodu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažené tofu Agedashi
Co budeme potřebovat:
- 400 g tofu
- 4 lžíce bramborového škrobu
- 250 ml dashi (základ rybí polévky)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového vína
- 1 ks jarní cibulky
- 1 ks bílé ředkve
- slunečnicový olej na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Blok neochuceného tofu zabalte do papírové utěrky a jemně zatěžkejte například talířem, abyste ze sýra vytlačili vodu.
2. Bílou ředkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno.
3. V hlubokém hrnci zahřejte dashi, rýžové víno a sójovou omáčku a přiveďte je na minutu k varu.
4. Tofu nakrájejte na velké kostky, obalte ze všech stran v bramborovém škrobu a osmažte na oleji do křupava. Vložte do mísy, zalijte horkým vývarem a posypte kousky zeleniny.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní článek i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také kuřecí stehna se šneky z kynutého těsta. Zkuste si je připravit a zjistíte, jak jsou chutné. Je to jednoduché!