Smažené tofu Agedashi – vítejte v japonském fastfoodu!

Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami – smažené tofu Agedashi zalité horkým rybím vývarem s rýžovým vínem a sójovou omáčkou. Vítejte v japonském fastfoodu!

Smažené tofu - agedashi! Zkuste ho a ochutnejte, nebudete zklamáni
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Smažené tofu Agedashi

Co budeme potřebovat:
  • 400 g tofu
  • 4 lžíce bramborového škrobu
  • 250 ml dashi (základ rybí polévky)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového vína
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1 ks bílé ředkve
  • slunečnicový olej na smažení

Jak budeme postupovat:

1. Blok neochuceného tofu zabalte do papírové utěrky a jemně zatěžkejte například talířem, abyste ze sýra vytlačili vodu.

2. Bílou ředkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno.

3. V hlubokém hrnci zahřejte dashi, rýžové víno a sójovou omáčku a přiveďte je na minutu k varu.

4. Tofu nakrájejte na velké kostky, obalte ze všech stran v bramborovém škrobu a osmažte na oleji do křupava. Vložte do mísy, zalijte horkým vývarem a posypte kousky zeleniny.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní článek i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také kuřecí stehna se šneky z kynutého těsta. Zkuste si je připravit a zjistíte, jak jsou chutné. Je to jednoduché!