Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na omeletu s brambory a mrkví.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Omeleta s brambory a mrkví
Co budeme potřebovat:
- 1 brambora
- 1 velká mrkev
- 5 vajec
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- zelená cibule, petržel – podle chuti
- olivový olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte brambory na tenká kolečka.
2. Na rozpálenou pánev nalijte trochu oleje. Na povrch rozprostřete kolečka brambor a osmažte je z obou stran dozlatova. Přeneste je na talíř.
3. Mrkev nastrouhejte na velkém struhadle. Smažte je 5 minut na malém množství oleje, dokud nezměknou.
4. Zelenou cibuli a petrželku nakrájejte nadrobno.
5. Oddělte bílky a žloutky tak, aby se žádný žloutek nedostal do bílků.
6. Bílky šlehejte se 2-3 špetkami soli, dokud se nevytvoří pevná pěna.
7. Žloutky šlehejte 2-3 minuty, dokud nejsou nadýchané a bělavé. Vmíchejte nasekanou zelenou cibuli a mletý černý pepř podle chuti.
8. Na rozpálenou pánev nalijte trochu oleje. Osmažené brambory rozprostřete po povrchu a poté je pokryjte žloutkovou směsí. Vařte 3-4 minuty pod pokličkou.
9. Smíchejte mrkev, petržel a bílkovou pěnu. Vzniklou směs rozetřete na povrch již ztuhlé žloutkové vrstvy.
10. Přikryjte pánev pokličkou a smažte omeletu dalších 10 minut.
11. Přeneste na talíř. Porcujte a podávejte!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tato omeleta s brambory a mrkví zaujala, sdílejte recept i vašim přátelům! Vyzkoušejte také: Dušené telecí maso s hráškem a s mrkví podle italského receptu.